Pro Uutiset
Ammattiliitto Pron hallitus hyväksyi tänään maanantaina 17. helmikuuta elintarviketeollisuuden toimihenkilöiden neuvottelutuloksen alan uudeksi työehtosopimukseksi sopimuskaudelle 13.2.2020–28.2.2022. Sopimuskauden kesto on 25 kuukautta. Kilpailukykysopimuksen mukainen 24 tunnin työnajanpidennys eli kiky-tunnit poistuivat.
Palkkoja korotetaan 1. toukokuuta 2020 1,3 prosentin yleiskorotuksella, mikäli paikallista palkkaratkaisua ei synny. Toukokuussa 2021 palkkoja korotetaan 1,3 prosentin yleiskorotuksella ja lisäksi 0,7 prosentin yrityskohtaisella erällä, mikäli paikallista palkkaratkaisua ei synny.
Myös työnvaativuusluokkapalkkoja eli TVL-palkkoja sekä erillisiä lisiä korotetaan 1.5.2020 1,3 prosenttia ja 1.5.2021 2,0 prosenttia.
Sopimusalavastaava Oili Leskelä-Mustosen mukaan neuvottelut vallitsevassa työmarkkinailmapiirissä olivat haastavat. Pron neuvottelijat kiittävät Elintarviketeollisuuden neuvottelijoiden kykyä löytää ratkaisu hankalassa tilanteessa.
– Neuvotteluissa oli hyvä ja ratkaisukeskeinen ilmapiiri, jonka ansiosta alan erityispiirteet huomioiva neuvottelutulos saavutettiin. Toimihenkilöiden kannalta oli tärkeää, että uudesta työehtosopimuksesta kiky-tunnit poistuivat.
Nyt solmitun työehtosopimuksen piirissä on 6 000 toimihenkilöä.