Hyppää pääsisältöön

Etäpikkujoulut toivat iloa marraskuun harmauteen

Image
Hannu Penna pron pikkujoulu 2020
Lappeenrantalaista Hannu Pennaa onnisti pikkujouluun ilmoittautuneiden arvonnassa, ja hän pääsi puolisonsa kanssa kuuntelemaan Eppu Normaalin Pro pikkujoulut -keikkaa livenä.

Etäpikkujoulut toivat iloa marraskuun harmauteen

Julkaistu 26.11.2020 klo 15:46
ProStoori
Kirjoittanut
Tiina Laaninen
Lappeenrantalaista Hannu Pennaa onnisti pikkujouluun ilmoittautuneiden arvonnassa, ja hän pääsi puolisonsa kanssa kuuntelemaan Eppu Normaalin Pro pikkujoulut -keikkaa livenä.

Ammattiliitto Pron aluejohtokuntien järjestämässä Suomen suurimmissa pikkujouluissa jammaili keskiviikkona 25.11. Eppu Normaalin tahtiin etänä noin 9 000 jäsentä. Akun tehtaalta Ylöjärveltä streemattua keikkaa pääsi koronaepidemian takia seuraamaan vain kaksi katsojaa: he olivat lappeenrantalaiset Hannu Penna ja hänen avovaimonsa Eija Muukka.

– Pikkujoulupäivä oli huikea. Saimme seurata upeaa bändiä lähietäisyydeltä sohvalla vierekkäin istuen. Kun lähdimme esiintymisen jälkeen taksilla hotellille, saimme mukaamme skumppapullon, Penna kertoo ja kuvailee olonsa olleen kuin tähdellä – tai kuin pikkupoikana nimipäivänään.

Pikkujoulupäivä oli huikea. Saimme seurata upeaa bändiä lähietäisyydeltä sohvalla vierekkäin istuen.

–  Lapsena oli parasta, kun joulun jälkeen tuli nimipäiväni eli 27.12., ja isä löysi jostakin kätköistään vielä yhden paketin, joka oli tarkoitettu minulle, hän muistelee.

Lahjalta, tosin jälkikäteiseltä, Penna sanoo tuntuneen myös Pro pikkujoulut -tapahtuman. Keväälle suunniteltu 60-vuotissyntymäpäivämatka Budapestiin peruuntui koronaepidemian takia. Pikkujoulureissu Tampereella tarjosi oivan mahdollisuuden juhlistaa myöhästyneesti avovaimon kanssa omaa ikääntymistä.

Eppujen ensimmäinen virtuaalikeikka

Jos Hannu Pennaa jännitti pikkujoulupäivän aamuna, perhosia vatsassa oli myös Eppujen kitaristi Juha Torvisella.

–   Oli huikea tunne päästä esiintymään, sillä esimerkiksi kesältä meiltä peruuntuivat kaikki 25 keikkaamme. Lievä ramppikuume kuuluu asiaan ennen keikkaa, Pron pikkujouluissa oman mausteensa toi, että esiinnyimme ensimmäistä kertaa virtuaalisesti, Torvinen sanoo.

Pikkujoulujen järjestelyissä syyskuun alusta lähtien mukana ollut Mika Ojan mukaan pikkujoulujen eteen teki työtä syksyn aikana yli 30 ihmistä.

On mahtavaa, että pystyimme järjestämään yhteisen ison tapahtuman, vaikka toteutustapa oli tavanomaisesta poikkeava.

–  On mahtavaa, että pystyimme järjestämään yhteisen ison tapahtuman, vaikka toteutustapa oli tavanomaisesta poikkeava, Oja toteaa.

Pikkujoulut juonsi stand up -koomikko Anitta Iso A Ahonen. Ennen Eppuja järjestetyssä virtuaalisessa perhetapahtumassa esiintyivät Eino ja Aapeli. Onnistuneesta lopputuloksesta kertoivat keikan aikana ja sen jälkeen chattiin sadelleet lukuisat kommentit ja kiitokset.

"80-luvulta saakka on autossa kuultu Eppuja iskan kanssa reissatessa. Nyt sain kutsua iskän keikalle kotiini! Kiitos tästä!"

Mahtava fiilis:) Kyllä kelpaa juhlia pikkujoulua Eppujen tahdissa.

Yhdessä yli vaikean ajan 

Vain tahroja paperilla ja muut Eppujen klassikot soinevat monen prolaisen mielessä pikkujoulujen jälkeisinä työpäivinä. Muusikko Juho Torvisella on jokaiselle pikkujouluun osallistuneelle tärkeä viesti.

–  Jaksetaan pitää yhdessä huolta toistemme turvallisuudesta: käsihygieniasta, turvaväleistä ja käyttää maskeja. Me nousemme vaikeasta ajasta yhdessä – ja silloin näemme taas myös livenä.