Hyppää pääsisältöön

Jopa 137 on vaarassa menettää työnsä Fenniassa

Ihminen kävelee pitkin tyhjää käytävää
Vakuutusyhtiö Fennia suunnittelee rajuja vähennyksiä. Henkilöstö järkyttyi: Taasko sama rumba alkaa?

Jopa 137 on vaarassa menettää työnsä Fenniassa

Julkaistu 12.10.2021 klo 14:42
Uutiset
Vakuutusyhtiö Fennia suunnittelee rajuja vähennyksiä. Henkilöstö järkyttyi: Taasko sama rumba alkaa?

Vakuutusyhtiö Fennia aikoo vähentää väkeä kovalla kädellä. Yhtiö ilmoitti isoista yhteistoimintaneuvotteluista, joiden piirissä on noin 530 henkilöä. 137 fennialaista on vaarassa menettää työnsä tai heidän työsuhteensa voi olennaisesti muuttua.

Yhtiö perustelee suunnitelmiaan toiminnan tehostamisella ja uudelleen järjestelyillä esimerkiksi asiakaspalvelussa. Fennian mukaan asiakaskäyntien määrä yhtiön konttoreissa on vähentynyt vuosien aikana merkittävästi, kun asiakkaat ovat siirtyneet digitaalisiin kanaviin.

”Ei, taasko sama rumba alkaa?”

Henkilöstö järkyttyi yt-uutisesta. Yhtiössä on meneillään mittava Tulevaisuuden Fennia -kehityshanke, jonka tavoitteena on tarjota alan parasta asiakaskokemusta.  Samaan aikaan yli puolet henkilöstöstä on yt-neuvottelujen piirissä ja joutuu pelkäämään työpaikkansa puolesta. Monia mietityttää myös se, ketkä kehitystyötä ovat tekemässä ja erinomaista asiakaskokemusta tuottamassa, kun henkilöstöstä ollaan leikkaamassa lähes 15 prosenttia.

- Yhtiön tavoitteet ja henkilöstön kohtelu ovat melkoisessa ristiriidassa keskenään, Ammattiliitto Pron sopimusalavastaava Jukka Moilanen toteaa.

Hän on erittäin huolissaan henkilökunnan jaksamisesta. Yhtiö on ollut jo vuosia yt-kierteessä ja monet alan ammattilaiset ovat menettäneet työpaikkansa.  Töitä on jaettu jäljelle jäävien kesken.

- Toistuvat yt-neuvottelut ja jatkuva epävarmuus kuormittavat henkilöstöä. Edellytän, että Fennia tekee kaikkensa, jotta työpaikkansa menettäville löytyisi muuta työtä talosta.  

Fenniassa työskentelee tällä hetkellä noin 950 henkilöä. Yt-neuvottelut alkavat maanantaina 18.10.