Hyppää pääsisältöön

Josella eväänä kylmäsavulohileipä

ProTV:n keittiömestari Jose valmistaa hiukan tavallisesta poikkeavan kylmäsavulohileivän. Katso valmistus ProTV:stä

 Unionimedia

ProTV

Lohileipä jogurttilevitteellä

 

Kylmäsavulohileipä

200 g kylmäsavulohta

5 ruissämpylää

1 Bufala -mozzarella-juusto (Buffalo-mozzarella)

1 kourallinen rucolaa

1/2 sitruunaa

2 rkl oliiviöljyä

suolaa

1/2 nippu ruohosipulia hakattuna

3 dl jogurttia

1 avokado 

 

Laita jogurtti kangaspussiin ja anna valua siivilässä yön yli. Tyhjennä pussi kulhoon, lisää oliiviöjy, suolaa ja ruohosipuli. Viipaloi Bufala-mozzarella ja avokado. Laita rucola kulhoon, pyöräytä oliiviöljyssä ja sitruunamehussa. Aseta leivät lautaselle ja levitä jogurttilevite pohjalle. Lisää rucola, avokadosiivuja, mozzarellasiivuja, kylmäsavulohta, oliiviöljyä, suolaa, sitruunamehua ja mustapippuria.