ProTV:n keittiömestari Jose valmistaa hiukan tavallisesta poikkeavan kylmäsavulohileivän. Katso valmistus ProTV:stä
Lohileipä jogurttilevitteellä
Kylmäsavulohileipä
200 g kylmäsavulohta
5 ruissämpylää
1 Bufala -mozzarella-juusto (Buffalo-mozzarella)
1 kourallinen rucolaa
1/2 sitruunaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
1/2 nippu ruohosipulia hakattuna
3 dl jogurttia
1 avokado
Laita jogurtti kangaspussiin ja anna valua siivilässä yön yli. Tyhjennä pussi kulhoon, lisää oliiviöjy, suolaa ja ruohosipuli. Viipaloi Bufala-mozzarella ja avokado. Laita rucola kulhoon, pyöräytä oliiviöljyssä ja sitruunamehussa. Aseta leivät lautaselle ja levitä jogurttilevite pohjalle. Lisää rucola, avokadosiivuja, mozzarellasiivuja, kylmäsavulohta, oliiviöljyä, suolaa, sitruunamehua ja mustapippuria.