Hyppää pääsisältöön

Luonto kutsuu liikkujaa

Image
mene luontoon
Nyt kesällä on aika mennä luontoon liikkumaan, virkistäytymään ja pitämään turvallinen etäisyys toisiin metsässä liikkujiin! ProStoori esittelee omat suosikkikohteensa.

Luonto kutsuu liikkujaa

Julkaistu 28.05.2020 klo 06:05
ProStoori
Kirjoittanut
Maija Kajanto
Nyt kesällä on aika mennä luontoon liikkumaan, virkistäytymään ja pitämään turvallinen etäisyys toisiin metsässä liikkujiin! ProStoori esittelee omat suosikkikohteensa.

Lapakiston luonnonsuojelualue, Nastola

Runsaan kymmenen kilometrin päässä Lahdesta, Nastolan alueella sijaitseva luonnonsuojelualue tarjoaa hyvät mahdollisuudet päiväretkeilyyn. Polkuverkostoa on 23 kilometriä ja luonnonmaisemaa riittää järvenrannoista kallionjyrkänteisiin, rämeisiin ja sekametsiin. Laavuja ja nuotiopaikkoja on niin monta, että makkaranpaistoon ei tarvitse ryhtyä kylki kyljessä toisten retkeilijöiden kanssa.

Linlon luonnonsuojelualue, Kirkkonummi

Kun Nuuksio käy liian ahtaaksi, kannattaa pääkaupunkiseudulla suunnata Kirkkonummelle. Linlon saareen pääsee vierasvenesataman parkkipaikalta näppärästi siltaa pitkin. Metsäpolkujen ja luonnonrauhan lisäksi Linlossa voi nauttia palan saaristoa ilman omaa venettä: merimaisemia ja kiipeilykallioita on täällä yllin kyllin.

Pukalan virkistysmetsä, Orivesi

Pukalan virkistysmetsän sydän on kirkasvetinen Pukalajärvi, jota on luonnehdittu Etelä-Suomen Inariksi. Järvi- ja metsämaisemat tarjoavat päiväretkeilyn lisäksi hyvät edellytykset myös vesillä liikkumiseen; omalla kajakilla alueen kalliorantioihin, salmiin ja poukamiin pääsee tutustumaan lähietäisyydeltä.

Linnansaaren kansallispuisto, Rantasalmi

Suur-Saimaan saarien keskellä voi hiljaa kanootilla tai soutaen lähestyen päästä näkemään jopa saimaannorpan. Kansallispuiston avaria järvenselkiä pilkuttavat saarett ovat Saimaan järviluontoa parhaimmillaan. Linnansaaren kansallispuistossa on useita leiriytymispaikkoja, luonnonkauniit telttailualueet soveltuvat erityisesti pienveneilijöille. Alueelta voi myös vuokrata kanootin tai veneen.

Merenkurkun saaristo, Vaasan seutu

Merenkurkun maankohoaman luonto on ainutlaatuista Suomessa. Se on Suomen ainoa luonnonperintökohde Unescon maailmanperintöluettelossa. Alueet sijaitsevat pääosin ulkosaaristossa, mutta muutamia on myös siltayhteyden takana ja jopa mantereella, lähellä Vaasan keskustaa. Jääkauden muovaamassa maisemassa jatkuva maankohoaminen paljastaa uusia karikoita ja ihmeellisiä labyrinttimaisia moreeniharjanteita maailmanennätysvauhtia. Kivistä maisemaa voi ihailla maailmanperintöristeilyillä, Björköbyn korkeasta näkötornista tai meloen. Perinteitä kunnioittavat saaristokylät ja hyvin hoidetut kylämaisemat sykkivät elämää.

 

Löydä oma retkeilykohteesi Metsähallituksen Luontoon.fi-palvelusta

 

Kerro oma retkisuosikkisi kommenttikentässä!