Hyppää pääsisältöön

Luottotieto- ja perintäalan neuvottelut alkoivat 

Neuvottelijat_tes-pöydässä
Luottotieto- ja perintäalan neuvottelut ovat käynnistyneet. Tavoitteena on selkeyttää lisien käyttöä ja saada palkankorotus tuntumaan jokaisen tilipussissa.

Luottotieto- ja perintäalan neuvottelut alkoivat 

Julkaistu 13.01.2022 klo 18:03
Uutiset
Luottotieto- ja perintäalan neuvottelut ovat käynnistyneet. Tavoitteena on selkeyttää lisien käyttöä ja saada palkankorotus tuntumaan jokaisen tilipussissa.

Pro on aloittanut luottotieto- ja perintäalan työehtosopimusneuvottelut Palvelualojen työnantajat Paltan kanssa. Ensimmäisessä tapaamisessa keskusteltiin neuvotteluprosessista, aikataulusta ja neuvotteluiden teemoista. Molemmat osapuolet esittivät tekstitavoitteita yleisellä tasolla.

Pron neuvottelijoina ovat neuvottelukunnan puheenjohtaja, Intrumin pääluottamusmies Milla Koivu, neuvottelukunnan varapuheenjohtaja, Lowell Suomen pääluottamusmies Hannele Ruusunen ja johtaja Antti Hakala sekä sopimusalavastaava Jarmo Paananen Prosta. 

Selkeyttä tehtävälisien käyttöön

Milla Koivun ja Hannele Ruususen mielestä yksi tärkeimmistä tes-neuvottelujen tavoitteista on selkeyttää tehtävälisien käyttöä kuten esimerkiksi kieli- ja työhönopastuslisien maksamista. Tällä hetkellä tämä ei toteudu työehtosopimuksen määräysten mukaisesti kovinkaan monella työnantajalla.

Palkankorotukset ovat olleet viime vuosina vaatimattomia ja niistä on lohkottu iso osa paikallisesti sovittavaksi yrityskohtaisella erällä. Tämä on tarkoittanut sitä, että erä on maksettu vain pienelle osalle henkilöstöä. Tavoitteena on, että palkankorotus näkyisi jokaisen palkassa ts. yleiskorotuksena. Nämä asiat nousivat esille jäsenille tehdyssä työehtosopimustavoitekyselyssä.

Tavoitteena ostovoimaa parantava palkankorotus

Pro tavoittelee kaikille jäsenilleen ostovoimaa parantavaa palkankorotusta, joka turvaa ansiokehityksen. Lisäksi tavoitellaan tasa-arvon, yhdenvertaisuuden ja työntekijän hyvinvoinnin entistä parempaa huomioimista työelämässä sekä paikallisen sopimusten vahvistamista kaikilla sopimusaloilla.  

Luottotieto- ja perintäalan työehtosopimus on voimassa 28.2.2022 asti. Neuvottelut jatkuvat 25.1.2022