Hyppää pääsisältöön

ProTV:n Jose kokkaa kasvis-bulguria

Bulgur on trendikäs vaihtoehto riisille ja pastalle. Parasta on, että Josen kasvis-bulgur valmistuu helposti!

ProTV

Bulguria eli vehnärouhetta voi käyttää moneen tarkoitukseen. Lähi-idässä tavallinen ruoka sopii loistavasti esimerkiksi keittoihin, salaatteihin ja lisukkeiksi. Tai lounaaksi?
Tällä kertaa ProTV:n keittiömestari Jose valmistaa risoton kaltaista kasvis-bulguria.

Katso video ProTV:stä.

 

Ota resepti talteen

Liemi

5 dl kasvislientä

2 sitruunan kuoret

2 sitruunan mehu

1/2 dl valkobalsamicoa

1 rkl juustokuminaa

2 tl suolaa

3 rkl oliiviöljyä

Lisää kaikki kattilaan ja kuumenna.

 

Kasvispohja

3 dl bulguria

2 punajuurta

1/2 sipuli

100 g viherpapuja

50 g parsakaalia

1/2 munakoiso

1/2 punainen chili

2 valkosipulinkynttä

2–3 oksaa timjamia

1 tl juustokuminaa

2 rkl oliiviöljyä

 

Keitä punajuuret ja pilko ne. Leikkaa sipuli, valkosipuli, chili, munakoiso ja viherpavut pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy pannussa, lisää pilkotut vihannekset, juustokuminaa ja timjami. Freesaa, kunnes ainekset ovat puolikypsiä.

Kuullota bulguria kattilassa kuumassa öljyssä, lisää kuuma liemi ja keitä, kunnes bulgur imee kaiken liemen. Lisää vihannekset. Sekoita ja tarjoile lämpimänä.