Bulguria eli vehnärouhetta voi käyttää moneen tarkoitukseen. Lähi-idässä tavallinen ruoka sopii loistavasti esimerkiksi keittoihin, salaatteihin ja lisukkeiksi. Tai lounaaksi?
Tällä kertaa ProTV:n keittiömestari Jose valmistaa risoton kaltaista kasvis-bulguria.
Ota resepti talteen
Liemi
5 dl kasvislientä
2 sitruunan kuoret
2 sitruunan mehu
1/2 dl valkobalsamicoa
1 rkl juustokuminaa
2 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
Lisää kaikki kattilaan ja kuumenna.
Kasvispohja
3 dl bulguria
2 punajuurta
1/2 sipuli
100 g viherpapuja
50 g parsakaalia
1/2 munakoiso
1/2 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
2–3 oksaa timjamia
1 tl juustokuminaa
2 rkl oliiviöljyä
Keitä punajuuret ja pilko ne. Leikkaa sipuli, valkosipuli, chili, munakoiso ja viherpavut pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy pannussa, lisää pilkotut vihannekset, juustokuminaa ja timjami. Freesaa, kunnes ainekset ovat puolikypsiä.
Kuullota bulguria kattilassa kuumassa öljyssä, lisää kuuma liemi ja keitä, kunnes bulgur imee kaiken liemen. Lisää vihannekset. Sekoita ja tarjoile lämpimänä.