Pro Uutiset/STTK
Unelmien työpäivä on terveysjärjestöjen ja yritysten aloittama pop up -tapahtuma, johon kuka tahansa voi osallistua.
Työhyvinvointi on noussut vahvasti yhteiskunnalliseen keskusteluun ja siitä ollaan tyytyväisiä toimihenkilökeskusjärjestö STTK:ssa.
– Työhyvinvoinnin merkitys tuottavuuden, työkyvyn ja työurien pidentämisen kannalta on oivallettu laajasti. Pitäisi muistaa, että työhyvinvointi kumpuaa usein aivan pienistä arjen teoista, myönteisestä ilmapiiristä, kommunikaatioista ja yhdessä tekemisen ilosta. Jokainen voi omalla asenteellaan ja käyttäytymisellään vaikuttaa työyhteisön draiviin ja jokainen on siitä vastuussa, STTK:n johtaja Katarina Murto muistuttaa.
Yhteistoimintalaki remonttiin
Yhteistoiminta on avainasemassa työhyvinvoinnin edistämisessä. STTK esittää yhteistoimintalain kokonaisuudistusta, sillä nykyinen on käytännössä irtisanomislaki eikä auta kehittämään yhteistoimintaa työpaikoilla.
– Lain painopistettä on siirrettävä jatkuvan vuorovaikutuksen ja aidon yhteistoiminnan kehittämiseen, työhyvinvoinnin edistämiseen ja jatkuvan ammatillisen osaamisen vahvistamiseen, Murto esittää.
STTK:n erilaiset selvitykset osoittavat, että vielä riittää työtä työhyvinvoinnin edistämiseksi.
– Avoin tiedonkulku on tärkeää. Kun tieto kulkee, se antaa henkilöstölle mahdollisuuden osallistua asioiden valmisteluun, tuottaa kehittämisideoita ja motivoi tuloksentekoon.
STTK:lla on useita työhyvinvoinnin edistämiseen liittyviä toimia.
– Hiljattain järjestimme kampanjan tunnuksella #6euroatakaisin. Korostamme, että jokainen työhyvinvoinnin edistämiseen sijoitettu euro tuo jopa kuusi euroa takaisin. Yritysten ja työpaikkojen yleensä on otettava työhyvinvointi vakavasti myös taloudellisten perusteiden vuoksi, Murto painottaa.