Hyppää pääsisältöön

Sulzer Pumps investoi mittavasti Kotkaan

Valokuituoptiikka lähikuva, moderni tietoliikennetekniikka, tausta
- Mahtava uutinen seutukunnalle - tuotantoa tulee lisää, kertoo Pron luottamusmies Juha Hienonen Sulzer Pumps Finlandilta Karhulasta.

Sulzer Pumps investoi mittavasti Kotkaan

Julkaistu 19.03.2021 klo 15:57
Uutiset
Kirjoittanut
Pro Uutiset
Kuvaaja Shutterstock
- Mahtava uutinen seutukunnalle - tuotantoa tulee lisää, kertoo Pron luottamusmies Juha Hienonen Sulzer Pumps Finlandilta Karhulasta.

Sulzer Pumps Finland Oy rakentaa uuden kokoonpanolinjan pienten prosessipumppujen valmistukseen ja lisää tuotantoa Kotkan Karhulassa. Yritys rakennuttaa myös uuden logistiikkakeskuksen. Investointi parantaa tuottavuutta ja lyhentää tuotteiden toimitusaikaa.

Investointi turvaa työpaikat Suomessa

— Sulzerin pumppudivisioonan mittakaavassa investointi on iso ja se näyttää, että Suomeen uskotaan, iloitsee  toimihenkilöiden luottamusmies Juha Hienonen Sulzer Pumps Finlandilta.

Hienosen mukaan investointipäätös kertoo, että sveitsiläisessä emoyhtiössä on noteerattu Suomen yhtiön henkilöstön vuosien aikana tekemä hyvä tulos.

—Se kertoo, että olemme onnistuneet ja toimineet oikein. Emme valmista rautakauppatuotteita, vaan tuotteet räätälöidään asiakkaiden mukaan.

— Suomi ei ehkä ole työvoimakustannuksiltaan halvin, mutta meillä on koulutettua ja osaavaa väkeä, toimihenkilöiden luottamusmies toteaa.

Sulzer Pumps työllistää Suomessa noin 460 henkilöä, joista suurin osa Kotkassa. Sulzerilla on tehtaita myös Kiinassa, Amerikassa ja muualla Euroopassa, eli vaihtoehtoja investointipaikoiksi oli.

— Johdon sitkeys investointihankkeen läpiviemisessä palkittiin. Karhulassa voidaan tuottaa maailmaluokan tuotteita jatkossakin.

Pieniä prosessipumppuja käytetään paperi- ja puunjalostusteollisuudessa sekä metalli- ja elintarviketeollisuudessa ympäri maailman. Valtaosa tuotteista menee vientiin.

Tehokkaiksi suunnitellut prosessit

Sulzer Pumps Finland Oy uudistaa Kotkassa valmistettavien prosessipumppujen kokoonpano-, koeajo- ja maalaustoiminnot. Laite- ja koneinvestointien lisäksi yhtiö tehostaa digitalisaation ja automaation hyödyntämistä valmistusprosessien kehittämisessä.

— Vanhoissa rakenneuksissa on aina rajoitteensa, mutta nyt kun tuotantolinja tehdään alusta alkaen, työergonomia ja työolosuhteet otetaan suunnittelussa alusta asti huomioon, kertoo luottamusmies Hienonen.

Sulzer alkaa valmistaa Kotkassa lisää laitteita vuoden 2022 alkupuolella, kun investoinnit on saatu päätökseen.

Materiaalitoiminnotkin uusiksi

Sulzer Pumps Finlandin Kotkan tehtaan läheisyyteen rakentuu uusi, 5 300 neliömetrin kokoinen logistiikkakeskus, jossa Sulzer toimii jatkossa vuokralaisena.

Sulzer Pumps Finland Oy:n Kotkan tehtaan sisälogistiikan toiminnot siirtyvät liikkeenluovutuksella osaksi HUB logistics Packaging Oy:n liiketoimintaa. Sisälogistiikan henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä HUB logistics Packaging Oy:n palvelukseen ja toiminta jatkuu Karhulan teollisuuspuistossa.

Sulzer Pumps Finland Oy:n Kotkan tehtaan prosessipumppujen juoksupyöräkoneistus siirtyy osaksi Juhani Haavisto Oy:n liiketoimintaa. Sulzer tarjoaa koneistuksen henkilöstölle mahdollisuuden siirtyä mukana tai jatkaa muissa tehtävissä, jotka liittyvät uuteen kokoonpanolinjaan.

Sulzer Pumps Finland arvioi tiedotteessaan, että investoinnit piristävät Kymenlaakson konepajateollisuuden kilpailukykyä myös kansainvälisillä markkinoilla.