Hyppää pääsisältöön

Uutuuskirjat kertovat työelämästä

Image
työelämä, työssä kehittyminen, downshiftaus
Kaipaatko kevyttä viihdettä tai omaa ammattitaitoa kehittävää työelämäkirjallisuutta? Syksyn kirjakattauksesta löytyy jokaiselle jotakin.

Uutuuskirjat kertovat työelämästä

Julkaistu 17.09.2019 klo 15:59
ProStoori
Kirjoittanut
Helena Immonen
Kaipaatko kevyttä viihdettä tai omaa ammattitaitoa kehittävää työelämäkirjallisuutta? Syksyn kirjakattauksesta löytyy jokaiselle jotakin.

Harri-Pekka Pietikäinen: Työelämän taktiikkataulu (Fitra)

Voiko Eva Wahlströmin opeilla tyrmätä omia työelämähaasteitaan? Olisiko Jukka Jalosen ohjeista tsemppariksi myös silloin, kun omat projektinhallintataidot ovat koetuksella? Videotuottaja Harri-Pekka Pietikäisen teos Työelämän taktiikkataulu antaa äänen eri lajien huippuvalmentajille ja urheilualan vaikuttajille. Urheiluvalmennuksen soveltamista työelämään pohditaan myös samannimisessä podcastissa.

 

Anna Perho: Suorat sanat (Otava)

Radiopersoonana tunnettu Anna Perho tykittää totuuksia työelämän puhumisesta ja puhumattomuudesta. Hankalat asiat pitäisi osata sanoa ääneen, palautetta pitää osata antaa, multitaskaamisesta pitää kategorisesti kieltäytyä. Perho on taitava kirjoittaja ja aihetta ruoditaan vakuuttavasti, mutta hetkittäin Perhon kuvaama maailma tuntuu armottomalta. Onko enää ok olla työpaikoilla se kiltti tyyppi, joka ei ota suunvuoroa vaan keskittyy töidensä hoitamiseen?

 

Maija Kajanto: Mittoja ja tilaustöitä (Myllylahti)

Maija Kajannon esikoisromaani on mittatilaustyö niille, jotka kokevat juoksevansa jatkuvasti oman elämänsä perässä. Mainostoimiston stressaantunut projektipäällikkö rimpuilee jatkuvasti kasvavien työelämäpaineiden keskellä ja koettaa siinä sivussa projektipäälliköidä suvun rintamamiestalon remontin. Romantiikaltakaan ei vältytä. Kevyt lukukokemus jättää iloisen fiiliksen ja halun downshiftata elämänsä pysyvästi.

Romantiikaltakaan ei vältytä. 

Kristiina Saha: Minäpäivät (Otava)

Astetta karummin asioita käsittelevässä Minäpäivät-romaanissa päähenkilö Hellevi irtisanoo päivällä ihmisiä it-firmassa ja koettaa iltaisin hoitaa sairasta äitiään, joka pelkää Saatanan läsnäoloa. Kirja pistää estoitta halvalla niin konsulttijargonia kuin itsensä kehittämistäkin. Käytännön vinkkejäkin tulee: yt-neuvottelupöydässä voi olla olennaista laittaa oma puhelin piiloon, sillä joku saattaa heittää sillä ikkunan rikki.

 

Sami Miettinen ja Juhana Torkki: Uusi neuvotteluvalta (WSOY)

Suomen johtava retoriikan asiantuntija Juhana Torkki ja investointipankkiiri Sami Miettinen muistuttavat, että nykymaailmassa jokainen saa sen, minkä pystyy neuvottelemaan, ei sitä, minkä ansaitsee. Neuvottelutaidon perusteos Neuvotteluvalta ilmestyi samoilta kirjoittajilta yksitoista vuotta sitten. Uudessa versiossa käydään läpi eri neuvottelutekniikoita, osoitetaan esimerkkejä niin historiasta kuin nykymaailmasta ja muistutetaan, mitkä ovat huippuneuvottelijan tärkeimmät muistisäännöt.

ProStoori toivottaa lukijoilleen mukavaa kirjasyksyä!