Hyppää pääsisältöön

Vaasan yliopisto aloittaa muutosneuvottelut

Muutosneuvottelut alkavat lomakauden kynnyksellä.
Muutosneuvottelut alkavat lomakauden kynnyksellä.
Vaasan yliopisto aloittaa muutosneuvottelut ensi viikolla. Vaakalaudalla on jopa 35 työpaikkaa.

Vaasan yliopisto on eilen antanut esityksen muutosneuvotteluiden aloittamiseksi taloudellisista sekä tuotannollisista ja toiminnan uudelleenjärjestelyyn liittyvistä syistä. Yliopiston mukaan talouden sopeuttamistarve on 1,6 miljoonaa euroa. Neuvottelut aloitetaan 19.6. ja niitä käydään kuuden viikon ajan.

Neuvottelujen kohteena on koko Vaasan yliopiston henkilöstö. Säästöt voivat johtaa enintään 35 työntekijän työsuhteen päättymiseen ja muutoksiin yliopiston organisaatiossa. Tämä voi tarkoittaa muutoksia toimenkuvissa, työtehtävissä ja töiden järjestelyissä sekä mahdollisia ulkoistuksia tai ostopalveluiden lisäämistä. 

– Neuvottelujen aloittaminen juuri ennen lomakautta on henkilöstön kannalta erittäin ikävää. Tieto muutosneuvotteluista aiheuttaa huolta, epävarmuutta ja epätietoisuutta. Palautuminen kesäloman aikana ei välttämättä onnistu, kun sitä painaa huoli omasta tulevaisuudesta, sopimusalavastaava Ira Kyntäjä sanoo.

Vaasan yliopisto on ilmoittanut panevansa päätökset täytäntöön todennäköisesti jo syksyn 2024 aikana.

Pro tukee vahvasti neuvotteluissa

Pro on vahvasti jäsenten ja luottamusmiesten tukena muutosneuvotteluissa. Pro perustaa yhdessä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestön JUKOn kanssa taustaryhmän, joka tukee luottamusmiehiä muutosneuvotteluissa. Ryhmä vastaa luottamusmiesten kysymyksiin lainsäädännöstä ja käsittelee myös muita työsuhteiden päättämistä koskevia juridisia kysymyksiä.  Prosta taustaryhmässä on yliopistojen sopimusalavastaava Ira Kyntäjä.