Hyppää pääsisältöön

Viisi vinkkiä: maskit hyötykäyttöön!

Image
viisi vinkkiä kasvomaski
Ostitko paketillisen kasvomaskeja ja aloitkin sen jälkeen kulkea työmatkat pyörällä? Eipä hätää, maskeista on moneksi. ProStoori tarjoaa viisi vinkkiä maskien kotikäyttöön. Poimi näistä suosikkisi!

Viisi vinkkiä: maskit hyötykäyttöön!

Julkaistu 24.09.2020 klo 07:35
ProStoori
Kirjoittanut
Maija Kajanto
Ostitko paketillisen kasvomaskeja ja aloitkin sen jälkeen kulkea työmatkat pyörällä? Eipä hätää, maskeista on moneksi. ProStoori tarjoaa viisi vinkkiä maskien kotikäyttöön. Poimi näistä suosikkisi!

1. Luo valoelementti

Käännä maski ylösalaisin, ripusta se nauhoistaan roikkumaan esimerkiksi verhotankoon ja laita sisälle pienikokoinen taskulamppu. Kaunis, himmeä valoelementti on valmis. Älä jätä palamaan koko yöksi, koska paloturvallisuus on ikävä sana.

2. Askartele lapsen kanssa perhosia

Leikkaa maskin nauhat pois, taita keskeltä kahtia vaakasuuntaan. Askartele pahvista perhosen ruumis ja liitä maskisiivet selkään. Materiaali lepattaa mukavasti ilmavirrassa.

Askartele pahvista perhosen ruumis ja liitä maskisiivet selkään.

3. Tee oma hiussieppari

Tee maskiin muutama viilto, nosta kylppärin lattiakaivon kansi ja viritä maski sen alle. Kiinnitä narut tiukasti viemärikaivon ritilän reunoihin. Omatekoinen viemärinsiivilä on valmis – ei enää hiuksia viemäriverkostoon. Muista vaihtaa riittävän usein!

Näppärä voi myös suodattaa kahvit maskin läpi.

4. Käytä pehmikkeenä lautasten välissä

Onko muutto edessä? Kasvomaskeista saat hyvää pakkausmateriaalia esimerkiksi leipälautasten väliin. Yksi maski jokaisen lautasen päälle, ja pinot eivät kilise eivätkä kolise. Ahkerampi leikkaa maskien nauhat irti ja sitoo niillä haarukat käteviin nippuihin.

Lievitä stressiä tekemällä kasvomaskista näppärä ritsa.

5. Tee ritsa, lievitä stressiä

Koronakevään muuttuminen koronakesäksi ja sittemmin koronasyksyksi alkaa kiristää yhden, jos toisenkin pinnaa. Lievitä stressiä tekemällä kasvomaskista näppärä ritsa. Nauhat joustavat juuri sopivasti ja ammuksiksi sopivat niin superpallot kuin paperitollotkin. Tästä saa helposti myös koko työpaikan yhteisen harrastuksen – firman vuosikertomus toimii nyt yt-aikana hyvin maalitauluna.

ProStoori toivottaa kaikille maskien kanssa taiteileville hyvää syksyä!

P.S. Muistathan, että kertakäyttöinen maski laitetaan käytön jälkeen suoraan sekajäteastiaan. Jos sellaista ei ole käden ulottuvilla, maski kannattaa laittaa muovipussiin ja myöhemmin roskiin.