Hyppää pääsisältöön

Maria Mäkynen ehdolla Pron puheenjohtajaksi

maria
Ammattiliitto Pron finanssisektori on asettanut ensi syksyn puheenjohtajavaalin ehdokkaaksi Pron yhteiskuntasuhdejohtajan Maria Mäkysen.

Maria Mäkynen ehdolla Pron puheenjohtajaksi

Julkaistu 18.03.2024 klo 08:26
Uutiset
Ammattiliitto Pron finanssisektori on asettanut ensi syksyn puheenjohtajavaalin ehdokkaaksi Pron yhteiskuntasuhdejohtajan Maria Mäkysen.

Pron finanssisektori ja sen 26 yhdistystä ovat pyytäneet Maria Mäkystä ehdolle sektorikokouksessaan 15.3.2024. Maria Mäkynen on vastannut kutsuun myöntävästi ja kertonut olevansa käytettävissä.

– Työelämämurroksessa tarvitaan rohkeita ja uusia tuulia. Tiedämme, että Marian johdolla meillä on mahdollisuus löytää uusia näkökulmia ja puhutella laajasti jäseniämme. Hyvillä vuorovaikutustaidoilla, verkostoilla ja ennakkoluulottomalla asenteella voimme yhdessä saavuttaa meille kaikille paremman työelämän, sanoo Danske Bankin pääluottamusmies ja sektorinvetäjä Aino Huuhti

– Haluan toimia Pron puheenjohtajana, jotta ammattiliitto olisi myös tulevaisuudessa merkittävä vaikuttaja ja tärkeä tuki yhä useamman suomalaisen työssä. Meidän on pystyttävä paremmin kertomaan, miksi joukolla järjestäytyminen työehtojen puolustamiseksi on tässä ajassa entistä tärkeämpää, Mäkynen kertoo.

Maria Mäkynen toimii parhaillaan Pron yhteiskuntasuhdejohtajana vastaten monialaisen liiton yhteiskuntavaikuttamisesta, viestinnästä, jäsenpalveluista ja jäsenhankinnasta sekä koulutuspalveluista ja nuoriso- ja opiskelijatoiminnasta. Koulutukseltaan Mäkynen on yhteiskuntatieteiden sekä kasvatustieteiden maisteri. Hän valmistelee parhaillaan väitöskirjaa työn murroksesta ja työmarkkinapolitiikan muutoksista. Mäkynen on tehnyt vuosikymmenen ajan töitä ammattiliittojen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen parissa, kuten Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n valtuustossa, Lahden johtavissa luottamustehtävissä ja mm. Sanna Marinin poliittisena asiantuntijana. 

– Haluan viedä Prota eteenpäin liiton uudistavana voimana. Asiantuntijat ja esihenkilöt ansaitsevat uudenlaisen puolustajan tässä ajassa, jossa työ muuttuu ja työelämän pelisääntöjä haastetaan. Uudet työelämää muovaavat kysymykset, kuten työn psykososiaalinen kuormittavuus, tekoälyn vaikutukset, etätyö- ja dataturvallisuus ovat ajankohtaisia teemoja kaikilla Pron sopimusaloilla ja vaativat uudelta puheenjohtajalta proaktiivista otetta, Mäkynen sanoo.

Tänä vuonna Ammattiliitto Pro käy edustajistovaalit. Liiton puheenjohtaja valitaan uuden edustajiston syyskokouksessa 2024. Ammattiliitto Pron nykyinen puheenjohtaja Jorma Malinen on ilmoittanut, ettei hän ole käytettävissä uudelle kaudelle. Aiemmin liiton puheenjohtajakisaan ovat ilmoittautuneet Pron julkisen sektorin johtaja Niko Simola, Pron hallituksen 1. varapuheenjohtaja Pasi Heikkinen, Pron edustajiston 1. varapuheenjohtajalta Juha Kinnunen ja sosiaalidemokraattisten puolueiden ja ammattiliittojen pohjoismaisen yhteistyökomitean Samakin pääsihteeri Antti Rinne.