Hyppää pääsisältöön

Vahdinvaihto näköalapaikalla

seppo lundgren
Ict-alan sopimusala-asiamiehen kapula vaihtuu lennossa toukokuussa: Seppo Lundgren jää eläkkeelle ja Elli Ravantti käärii hihansa. Työ jatkuu.

Vahdinvaihto näköalapaikalla

Julkaistu 15.04.2021 klo 09:14
ProStoori
Kirjoittanut
Tarja Västilä
Ict-alan sopimusala-asiamiehen kapula vaihtuu lennossa toukokuussa: Seppo Lundgren jää eläkkeelle ja Elli Ravantti käärii hihansa. Työ jatkuu.

Muutokset tuulet puhaltavat – ei vain henkilötasolla vaan tulevaisuudessa myös toimintatapoihin aletaan etsiä uusia keinoja. Näin uskovat eläkkeelle jäävä ict-alan sopimusala-asiamies Seppo Lundgren ja hänen seuraajansa, viestinnän suunnittelija Elli Ravantti.

Lundgren on viihtynyt Prossa 12 vuotta, Ravantti puolet siitä.

Ennen Prota Lundgren oli DNA-konsernissa neuvottelevana pääluottamusmiehenä.

‒ Näitä töitä on tehty muutama kymmenvuotta, ja ict-ala on tuona aikana muuttunut melkoisesti. Kun operaattorit keskittyivät omaan ydinliiketoimintaansa, mukaan tuli vuokratyötä ja alihankintaa sekä uusia yrittäjiä. Kukaan ei kontrolloinut, millä ehdoilla työtä tehtiin. Meno oli villiä. Ammattiliitolle syntyi melkoinen työsarka asioiden kuntoon saattamisessa.

Ravantti puolestaan oli kymmenisen vuotta sitten ict-alihankintayrityksen pääluottamusmies ja joutui pähkäilemään myös työsuhteen ehtoja.

‒ Ihan aluksi hädin tuskin tiesin, mitä ammattiliitto tarkoitti. Mutta kokemusta, osaamista ja varmuutta kertyi nopeasti Sepon ja muiden Pron asiantuntijoiden avun ansiosta.

Lähestymisiä uudella tavalla

Kun Lundgrenin paikka tuli auki, Pron viestinnässä työskentelevälle Ravantille oli selvää, että hän hakee uutta tehtävää. Hän toteaa palaavansa juurilleen edunvalvontaan – ict-alan lisäksi hän valvoo myös viestintäalojen etua.

‒ Vuodet viestinnässä eivät ole menneet hukkaan, olen saanut näköalapaikalta osallistua ja oppia kaikkien eri alojemme ominaispiirteitä, haasteita ja onnistumisia.

Lundgrenin mukaan Ravantin monipuolinen osaaminen on pelkästään hyvä asia.

‒ Edunvalvontatyössä viestinnässä pitää saada onnistumisia. Ellin ikäiset ihmiset ovat innokkaita tekemään viestintää uudella tavalla, mutta vanhemmasta väestä osa on ihan pihalla. Jos ei työssään tarvitse nykyaikaisia toimintatapoja, ei niistä välttämättä mitään ymmärräkään.

Ravantti korostaa olevan tärkeää, että kaikki pysyvät mukana.

 

Mietitkö vielä, miten edetä?

Jäsenenä käytössäsi ovat kaikki asiantuntijamme.

Ota meihin yhteyttä, autamme mielellämme!

Liity jäseneksemme jo tänään!

Saat kaikki edut ja palvelut käyttöösi.

Jäsenyys sisältää ansiosidonnaisen työttömyysturvan.

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Pipetillä lisätään nestettä koeputkeen.
Uutiset
Julkaistu 06.05.2021
Kemianteollisuuden vastuullisuustyö on kehittynyt hyvin poikkeuksellisesta koronavuodesta huolimatta. Kasvihuonekaasupäästöt ovat laskussa, ja yhtä useampi yritys käyttää uusiutuvia raaka-aineita tai kierrätettyjä materiaaleja. Myös turvallisuustyö tuotti tulosta, sillä poissaoloon johtaneiden tapaturmien määrä jatkoi laskuaan.
Nainen katselee maskin takaa.
Uutiset
Julkaistu 06.05.2021
Koronarokotuksessa voi käydä työajalla, jos ei saa aikaa ongelmitta työajan ulkopuolelle. Rokotusmatkan kuluista voi hakea korvausta Kelalta.  
Uutiset
Julkaistu 05.05.2021
Ammattiliitto Pro ja Ammattiyhdistys Nousu ovat neuvotelleet alkuvuoden yhteistyön tiivistämisestä. Pro ja Nousu ovat hyväksyneet aiesopimuksen yhdistymisestä.