Hyppää pääsisältöön

Luottamus työyhteisön voimavarana

Koko maailmaa koskettava pandemia on saanut meidät miettimään, voimmeko luottaa päättäjiin, osaavatko he tehdä oikeita ratkaisuja oikeaan aikaan? Entä voimmeko luottaa ihmisiin, että he noudattavat säädettyjä ohjeita ja suosituksia?

Luottamus työyhteisön voimavarana

Julkaistu 08.02.2021 klo 09:18
Blogit
Kirjoittanut
Tanja Luukkanen
Koko maailmaa koskettava pandemia on saanut meidät miettimään, voimmeko luottaa päättäjiin, osaavatko he tehdä oikeita ratkaisuja oikeaan aikaan? Entä voimmeko luottaa ihmisiin, että he noudattavat säädettyjä ohjeita ja suosituksia?

Viime maaliskuussa monella työpaikalla siirryttiin etätöihin lyhyellä varoitusajalla ja taas oli luottamus koetuksella. Hoituvatko työt vai vetelehtivätkö työntekijät kotisohvilla tv:n äärellä? Syksyllä osa työntekijöistä siirtyi takaisin työpaikoille mielessään kysymys ”voinko luottaa, että paluu on turvallista?”.

Sieltähän se toinen aalto tuli ja taas kiristettiin rajoituksia. Loppuvuodesta 2020 saatiin uutisia valmistuneista rokotteista ja asiantuntijat maalailivat jo positiivisia odotuksia vapaammasta kesästä. Mutta sitten kävi ilmi, ettei rokotteita saadakaan odotettua määrää, joten voimmeko enää luottaa annettuihin ennusteisiin?

Luottamusta on kuvattu tunteeksi siitä, että johonkuhun tai johonkin voi luottaa, että joku tai jokin ei petä toiveita eikä aiheuta pettymystä. Meillä on siis toisin sanoen odotuksia toisten ihmisten käyttäytymisestä ja tarkoitusperistä. Odotamme toisilta ihmisiltä oikeudenmukaisuutta, rehellisyyttä ja hyväntahtoisuutta. Luottamus rakentuu vuorovaikutuksessa ihmisten välillä. Hätätilanteessa luottamus voi syntyä nopeasti ja intuitiivisesti, kun taas työyhteisöissä luottamus kehittyy ajan kanssa ja tekojen kautta.

Luottamus näkyy työpaikalla oikeudenmukaisuutena, avoimuutena ja turvallisuutena. Kaikkia arvostetaan ja autetaan. Työpaikalla uskalletaan kertoa oma mielipide tai kehitysehdotus ilman pelkoa vähättelystä tai naureskelusta. Tietoa jaetaan puolin ja toisin, ketään ei jätetä yksin, eikä puhuta pahaa selän takana. Esihenkilöt luottavat alaisiinsa ja alaiset esihenkilöihinsä. Tällainen työympäristö on tuottava, innovatiivinen ja kehittyvä. Positiivinen tekeminen näkyy myös asiakkaille ja yhteistyökumppaneille.

Luottamuksen rakentaminen, ylläpitäminen ja edistäminen kannattaa. Lisätietoja ja vinkkejä saat Työturvallisuuskeskuksen aineistosta Luottamuksen rakentaminen työyhteisön vuorovaikutuksessa”, jonka tekemisessä on ollut mukana myös  prolaisen asiantuntijan näkemykset. 

Toivotan kaikille luottamuksellista ystävänpäivää!

 

Tanja Luukkanen on työympäristö- ja tasa-arvoasiantuntija Ammattiliitto Prossa.