Hyppää pääsisältöön

Älä stressaa jouluna: 5 asiaa, joita kukaan ei tule muistamaan

nainen tonttulakissa
Yrittääkö perinteinen joulustressi iskeä pintaan? Rentoutumisen maksimoinniksi päätimme listata viisi asiaa, joita ei kannata jouluna tehdä, jos ei siltä tunnu. Näitä asioita ei nimittäin kukaan muista enää joulun jälkeen.

Älä stressaa jouluna: 5 asiaa, joita kukaan ei tule muistamaan

Julkaistu 22.12.2022 klo 08:10
ProStoori
Kirjoittanut
Maija Kajanto
Kuvaaja Istockphoto
Yrittääkö perinteinen joulustressi iskeä pintaan? Rentoutumisen maksimoinniksi päätimme listata viisi asiaa, joita ei kannata jouluna tehdä, jos ei siltä tunnu. Näitä asioita ei nimittäin kukaan muista enää joulun jälkeen.

1. Itsetehty sinappi ja itse paloitellut lantut

Joulupöydässä on paljon asioita, jotka jäävät mieleen, mutta myös hirveä määrä yksityiskohtia, joiden kohdalla oikaiseminen ei pilaa kenenkään joulua. Kukaan ei jälkikäteen muista, oliko sinappi tehty itse tai valmistuivatko laatikot valmiista soseesta – jos laatikoita ylipäätään jaksaa itse valmistella. Kannattaa miettiä, mitkä joulupöydän herkuista ovat itselle tärkeimmät, ja laittaa aikansa niihin. Kaikessa muussa oikaiseminen säästää monelta hermoromahdukselta.

2. Paketointi

Varsinkin lapsiperheissä lahjojen avaaminen on tavallisimmin kaaos vailla vertaa. Kauniisti koristellut ja askarrellut paketit revitään sekunnissa auki eikä niiden kauneutta muista kukaan. Panosta kierrätykseen, pakkaa lahjat vanhoihin kalentereihin tai sanomalehteen ja kierrätä lahjapussit. Ainoa, millä on paketoinnissa väliä, on se, että saajan nimi on selkeästi esillä. Sen varmistaa kätevimmin paksulla tussilla, jolla voi kirjoittaa suoraan paketin päälle

3. Kuusen muovisuus tai aitous

Kuusi tuo monelle joulutunnelman. Jos oma joulufiiliksesi ei ole kiinni siitä, onko kotona aito vai muovikuusi, mene siitä, mikä tuntuu helpoimmalta. Jälkikäteen kukaan ei muista muuta, kuin että kuusi oli kaunis.

4. Onko kotona joka paikka siivottu ja koristeltu

Marttojen vanha totuus on, että jos et vietä jouluasi kaapissa, älä siivoa kaappeja. Tämä kannattaa viedä askel pitemmälle. Jouluna eniten tapahtuu yleensä olohuoneessa ja keittiössä. Panosta näiden tilojen siivoamiseen ja ennen kaikkea raivaamiseen. Ylimääräinen laskutila keittiössä ja hyllytila olohuoneessa voivat olla jouluna kovasti tarpeeseen. Sen sijaan kukaan ei muista, onko makuuhuoneessa sänky pedattu tai puolikäyttöisten vaatteiden läjä raivattu.

5. Katsottiinko tapanina kaksi, kolme vai neljä elokuvaa

Tapaninpäivänä suorittaminen alkaa hellittää, ja joulun leffamaraton on parhaimmillaan. Heitä ruutuaikastressi nurkkaan ja anna pyöriä. Milloin muuten kuin jouluna voi lahjoittaa itselleen keskeytymätöntä aikaa hyvän mielen leffojen parissa? Neljä menee siinä kuin kolmekin, ainakin jos käy välillä syömässä vähän kinkkuvoileipää.

 

ProStoori toivottaa kaikille lukijoilleen hyvää ja stressitöntä joulun aikaa!