Hyppää pääsisältöön

Outokumpu suunnittelee 270 työn vähentämistä

Saloco Oy lopettaa Juvan tehtaansa
- Kyllä täällä ollaan pettyneitä, kertoo pääluottamusmies Tornion terästehtaalta.

Outokumpu suunnittelee 270 työn vähentämistä

Julkaistu 05.11.2020 klo 15:18
Uutiset
- Kyllä täällä ollaan pettyneitä, kertoo pääluottamusmies Tornion terästehtaalta.

Pro Uutiset

Teräsvalmistaja Outokumpu ilmoitti tänään aloittavansa yt-neuvottelut 270 työpaikasta Suomessa. Yritys on pienentämässä henkilöstönsä määrää 10 prosentilla kokonaismäärästä.

Tornion terästehtaan pääluottamusmies Pekka Korpela on juuri päättänyt työmaakokouksen Teamsissa. Yt-neuvottelut koskevat kaikkia toimipaikkoja Suomessa.

- Kyllä täällä ollaan pettyneitä. Jos irtisanomiset koskevat tasaisesti kaikkia ryhmiä, se tarkoittaisi 35 toimihenkilön työpaikkaa, Korpela toteaa.

Pääluottamusmiehen mukaan tilanne on nykyisinkin se, että toimihenkilöitä on liian vähän.

- Työn ulkoistaminen on tarkoittanut toimihenkilöiden työssä sitä, että paimennetaan ulkoistettua työtä, eikä ehditä tekemään omia töitä.

”Ketteryyttä kuten kilpailijoilla”

Pääluoton mukaan teräksen hinnat ovat koronan ja kiinalaisen halpateräksen takia ennätyksellisen alhaalla.

- Ja nyt haetaan tuloksentekokykyä ja ketteryyttä, jota kilpailijoilla kuulemma on. Sitä ei ole suoraan sanottu, mitä tämä ketteryys on, mutta se voisi tarkoittaa vuokratyötä. Kaikki on vielä auki, Korpela toteaa. 

Tornion terästehtaalla työskentelee noin 2 100 henkilöä, joista toimihenkilöitä ja asiantuntijoita on noin 350. Iso osa porukasta on työnjohtoa kunnossapidossa ja tuotannossa. Prolaisia työskentelee myös taloushallinnossa, varastohallinnossa ja logistiikassa sekä laborantteina.

Outokumpu irtisanomassa Euroopassa ja Amerikassa

Yritys aikoo vähentää 270 työntekijää Suomessa, 250 Saksassa ja 190 Ruotsissa, kertoo Outokummun tiedote 5.11.2020. Vähennyksiä suunnitellaan lisäksi yhtiön muihin Euroopan ja Amerikan toimintoihin.

Yt-neuvottelujen syyksi Outokumpu kertoo teräksen tuonnin Euroopan ulkopuolelta sekä COVID-19-pandemian aiheuttaman haastavan markkinatilanteen.

Yrityksen laskujen mukaan henkilöstövähennykset tuovat noin 70 milj. euron vuotuiset säästöt, joista noin 60 milj. euroa on suoria henkilöstökustannuksia.

Outokumpu suunnittelee henkilöstömäärän laskemista alle 9 000 työntekijään vuoden 2022 aikana.

Yt-neuvottelut käynnistyvät tiistaina 10.marraskuuta.