Hyppää pääsisältöön

Uutiset ja ProTV

Uutiset ja ProTV

Uusimmat uutisemme ja ProTV:n videomme.

Uusimmat uutiset ja ProTV:n videot

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Sovintoesitys hyväksytty
Uutiset
Julkaistu 19.01.2022
Ammattiliitto Pron, Teollisuusliiton ja Keitele -konserniin kuuluvien yhtiöiden välisissä neuvotteluissa on saavutettu sovittelija Jukka Ahtelan johdolla työehtosopimusratkaisu.
lentokone laskeutuu
Uutiset
Julkaistu 19.01.2022
Pron ja Paltan välisen työriidan sovittelua jatkettiin valtakunnansovittelijan johdolla 18.1. Pron ITAn neuvottelukunta ja hallitus käsittelivät sovintoehdotuksen 19.1. Sekä neuvottelukunta että hallitus hylkäsivät ehdotuksen yksimielisesti.
Kenkä- ja nahkateollisuuden ja kultaseppäteollisuuden sekä harja- ja sivellinalan toimihenkilösopimuksiin on saatu neuvottelutulos.
Uutiset
Julkaistu 18.01.2022
Fiskars Finland Oy:n, Kumiteollisuuden, Lasikeraamisen teollisuuden, Kenkä- ja nahkateollisuuden ja kultaseppäteollisuuden sekä harja- ja sivellinalan toimihenkilösopimuksiin on saatu neuvottelutulos.
Autoalalle on syntynyt neuvottelutulos
Uutiset
Julkaistu 18.01.2022
Ammattiliitto Pron ja Autoalan Keskusliiton neuvotteluissa saavutettiin tänään 18.1.2022 neuvottelutulos toimihenkilöitä koskevasta uudesta työehtosopimuksesta.
Neuvottelijat_tesneuvotteluissa
Uutiset
Julkaistu 18.01.2022
Ammattiliitto Pron ja Kemianteollisuus ry:n neuvotteluissa saavutettiin eilen illalla neuvottelutulos toimihenkilöiden uudesta työehtosopimuksesta. Pron kemianalan neuvottelukunta käsittelee neuvottelutuloksen keskiviikkona 19.1 ja Pron hallitus torstaina 20.1.
Mies ja nainen ja tietokone
Uutiset
Julkaistu 17.01.2022
Onko sinulla kokemusta monipuolisista ulkoisen ja organisaatioviestinnän tehtävistä, erinomaista verkostoa ja toimivia yhteistyösuhteita median kanssa? Olisiko tämä sinulle seuraava askel urallasi?
kokouspöytä
Uutiset
Julkaistu 17.01.2022
Valtion pääsopijajärjestöt Pro, JHL ja JUKO tapasivat tänään Valtion työmarkkinalaitoksen edustajat. Tässä toisessa valtion virka- ja työehtosopimuksen neuvottelujen tapaamisessa työntekijä- ja työnantajapuoli esittelivät keskeiset sopimustavoitteensa.
Eva-Marie Penttilä
Uutiset
Julkaistu 17.01.2022
Pääluottamusmies Eva-Marie Penttilän arki koostuu ihmisten auttamisesta, työn ohessa opiskelusta ja kuorsaavalla koiralla höystetyistä Teams-kokouksista. ICT-alan neuvottelukunnan puheenjohtaja toivoisi, että ay-toiminnan merkitystä opetettaisiin jo kouluissa.
lentokone tekniikka
Uutiset
Julkaistu 16.01.2022
Ammattiliitto Pro aloittaa laillisen lakon Helsinki-Vantaan lentokentän neljässä yrityksessä 17.1.2022 klo 06.00. Lakkoon menevät noin 400 työntekijää, jotka työskentelevät seuraavissa yrityksissä: Finnair Technical Services Oy, GA Telesis Oy, Hub Logistics Oy, TRC Oy.
neuvottelutilanne
Uutiset
Julkaistu 15.01.2022
Ammattiliitto Pron ja Kemianteollisuus ry:n väliset neuvottelut kemianalan uudesta työehtosopimuksesta keskeytyivät myöhään perjantai-iltana.
Uutiset
Julkaistu 14.01.2022
Jäsenpalvelun puhelinlinjat ovat ruuhkautuneet alkuvuodesta. Puramme sumaa aktiivisesti. Verkkosivuiltamme löydät vastauksen moneen kysymykseen ja tarvittaessa apua voit myös kysyä OnniBotilta.
Hymyilevä nainen työskentelee tietokoneella.
Uutiset
Julkaistu 14.01.2022
Jos työnantaja ei peri jäsenmaksua suoraan palkastasi, tarvitset maksamiseen viitenumeron. Jäsenmaksun viitenumero on tulossa lähipäivinä sähköpostitse itse jäsenmaksunsa maksaville.
neuvottelu
Uutiset
Julkaistu 13.01.2022
Ammattiliitto Pro ja Teknologiateollisuuden työnantajat hyväksyivät sovintoesityksen suunnittelu- ja konsulttialan työriitaan. Alaa koskeva ylityökielto päättyy ja lakko peruuntuu.
Sovintoesitys hyväksytty
Uutiset
Julkaistu 13.01.2022
Ammattiliitto Pro ja Teknologiateollisuuden työnantajat saavuttivat neuvottelutuloksen tänään torstaina sovittelijan johdolla käydyissä neuvotteluissa. Neuvottelutuloksen myötä ylityökielto päättyy ja Pron ilmoittama lakonuhka peruuntuu.
Uutiset
Julkaistu 13.01.2022
Pron hallitus hyväksyi teknologiateollisuuden neuvottelutuloksen, joten perjantaiksi 14.1. ilmoitettu lakko peruuntuu. Pro ja Teknologiateollisuuden työnantajat hyväksyivät aiemmin suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöille tehdyn sovintoesityksen.
Neuvottelijat_tes-pöydässä
Uutiset
Julkaistu 13.01.2022
Luottotieto- ja perintäalan neuvottelut ovat käynnistyneet. Tavoitteena on selkeyttää lisien käyttöä ja saada palkankorotus tuntumaan jokaisen tilipussissa.
neuvottelutilanne
Uutiset
Julkaistu 13.01.2022
Paltan erityisalojen työehtosopimusneuvottelut käynnistyivät torstaina 13.1.2022. Neuvottelutapaamisessa osapuolet esittelivät yleisellä tasolla sopimustavoitteensa sekä keskustelivat neuvottelukierroksen yleisistä näkymistä.
Valtakunnansovittelijan toimisto Bulevardilla
Uutiset
Julkaistu 12.01.2022
Valtakunnansovittelija teki Ammattiliitto Prolle sovintoesityksen teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöiden työriidassa tänään keskiviikkona 12.1.2022.
neuvottelutilanne
Uutiset
Julkaistu 12.01.2022
Valtion työmarkkinalaitos ja valtion pääsopijajärjestöt Pro, JUKO ja JHL kokoontuivat ensimmäiseen neuvottelutapaamiseen keskiviikkona 12.1.2021.
Ammattiliitot eri puolilta maailmaa paheksuvat UPM:n toimintaa Suomessa
Uutiset
Julkaistu 12.01.2022
Ammattiliitto Pro ja toimihenkilöliitto ERTO ovat julistaneet liukumasaldojen kerryttämiskiellon taloushallintoalalle. Liukumasaldojen kerryttämiskielto alkaa maanantaina 17.1.2022 klo 00 alkavista työvuoroista. Liukumasaldojen kerryttämiskielto on voimassa, kunnes liitot toisin ilmoittavat.
Teknologiateollisuuden neuvottelut jatkuivat tänään
Uutiset
Julkaistu 12.01.2022
Ammattiliitto Pron ilmoittama lakko on alkamassa perjantaina 14. tammikuuta. Neuvotteluja on käyty tiiviisti tällä viikolla, ja Pro pyrkii hakemaan neuvottelutulosta mahdollisimman pian.
Tes-neuvottelut jatkuvat
Uutiset
Julkaistu 11.01.2022
Pron suunnittelu- ja konsulttialan toimihenkilöiden työriidan sovittelu jatkui eilen 10.1. ja tänään 11.1. Pro ja Teknologiateollisuuden työnantajat jatkavat keskinäisiä neuvotteluja. Osapuolten välinen erimielisyys koskee toimihenkilöiden palkkaratkaisua ja palkkojen korottamista.
neuvottelijoita ja tietokone
Uutiset
Julkaistu 10.01.2022
Pron teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työriidan sovittelua jatkettiin tänään 10.1.2022. Erimielisyys koskee toimihenkilöiden palkkaratkaisua ja palkkojen korottamista. Pro hakee palkkaratkaisua, joka takaisia kaikille toimihenkilöille ansioiden kehittymisen. Tämä edellyttää riittävän suurta yleiskorotusta sekä erilaisten taulukoiden ja lisien korottamista koko palkkaratkaisun kustannusvaikutuksella.
vaaliteemainen kuvituskuva
Uutiset
Julkaistu 10.01.2022
Prolaisia ehdokkaita aluevaaleissa on nyt tiedossa 69. Yli 50 ehdokasta on julkaissut omat ehdokasprofiilin Pron verkkosivuille. Eri puolueita ja valitsijayhdistyksiä edustavat ehdokkaat esitellään Pron aluevaalisivuilla, kun Pro tuo ehdokkaat ja liiton jäsenet yhteen.