Hyppää pääsisältöön

Uutiset


Uusimmat uutiset

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Uutiset
Julkaistu 24.09.2023
Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen mielenilmauksen 28.9.2023 erikseen listatuissa yrityksissä.
Emme hyväksy työelämäheikennyksiä (ilman Pro-logoa)
Uutiset
Julkaistu 23.09.2023
Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen mielenilmauksen 27.9.2023 erikseen listatuissa yrityksissä.
Uutiset
Julkaistu 22.09.2023
Ammattiliitto Pro järjestää poliittisen mielenilmauksen 26.9.2023 erikseen listatuissa yrityksissä.
Leppoistaja
Uutiset
Julkaistu 22.09.2023
Tutkimus jakoi suomalaiset palkansaajat digiuupujiin, diginuutujiin, digileimahtelijoihin ja digileppoistajiin.
Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen
Uutiset
Julkaistu 21.09.2023
Ammattiliitto Pron hallitus on päättänyt aloittaa mielenilmaukset. Pro pitää Orpon hallituksen heikennyksiä työelämään, sosiaaliturvaan ja lakko-oikeuteen kohtuuttomina.
Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen
Uutiset
Julkaistu 21.09.2023
​​​​​​​Pron hallitus tuomitsee Orpon hallituksen budjettiesityksen päätöksen työttömyysvakuutusmaksuista: työntekijöiden ja työnantajien maksamat työttömyysvakuutusmaksut verotetaan palkansaajilta pois, mutta työnantajille maksuosuudet palautetaan. Päätös on jälleen osoitus siitä, että sopeutustoimet revitään työntekijöiden ja heikoimmassa osassa olevien selkänahasta samalla, kun varoja siirretään avokätisesti yrityksille ja hyvätuloisille.
katsastusala
Uutiset
Julkaistu 20.09.2023
Irtisanotulle Pron jäsenelle ei tarjottu työtä saman konsernin sisällä, vaikka avoimia työpaikkoja oli. Työn tarjoamisvelvollisuutta rikkonut työnantaja hävisi jutun käräjäoikeudessa ja sen jälkeen hovioikeudessa.  
Koulutuspäällikkö Sari Lassila viihtyy luonnossa vapaa-ajallaan.
Uutiset
Julkaistu 19.09.2023
Vakuutusalan edunvalvonta vaihtui koulutusasioihin. Sari Lassila aloitti Pron koulutuspäällikkönä elokuussa.
mies katsoo tietokoneen ruutua
Uutiset
Julkaistu 19.09.2023
Työnantajan konkurssi on haastava tilanne ja herättää paljon kysymyksiä. Muista nämä asiat konkurssitilanteessa, niin et jää palkatta.
Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen
Uutiset
Julkaistu 15.09.2023
Pron mukaan työttömyysturvan leikkaukset heikentävät kohtuuttomalla tavalla ihmisten taloutta, ja tulevat lisäämään lapsiperheköyhyyttä ja toimeentulotuen tarvitsijoita. Ennätyksellisen tiukalla aikataululla ja ilman vaikutusarviointeja valmisteltu esitys pitää palauttaa valmisteluun.
Nainen ja mies iloitsevat onnistumisesta.
Uutiset
Julkaistu 15.09.2023
Oman osaamisen tunnistaminen on työnhaun perusta. Tule koulutukseemme ja ylläty siitä, mitä kaikkea osaatkaan.
Maria Mäkynen
Uutiset
Julkaistu 14.09.2023
Hallitus aikoo kiristää työperäisen maahanmuuton ehtoja, lisätä paikallista sopimista, rajata lakko-oikeutta ja helpottaa irtisanomista. Mitä tästä seuraa?  
Kuva Jukkatalo Oy:n henkilöstölle järjestetystä tilaisuudesta 11.9.
Uutiset
Julkaistu 11.09.2023
Ammattiliitto Pro, Keskipisteen toimihenkilöt Pro ry ja Teollisuusliitto järjestivät Jukkatalo Oy:n irtisanottaville työntekijöille keskustelutilaisuuden maanantaina 11.9. Tilaisuudessa olivat mukana myös Adecco ja Siikajokilaakson seurakunta.
markkinointiasiantuntija
Uutiset
Julkaistu 11.09.2023
Etsimme viestintäyksikköömme markkinointiasiantuntijaa kehittämään, suunnittelemaan ja toteuttamaan Ammattiliitto Pron markkinointia.
Viivi Osala aloitti työt Prossa elokuussa.
Uutiset
Julkaistu 07.09.2023
Työoikeus ja ihmisten auttaminen ovat lähellä Viivi Osalan sydäntä. Vakuutusalan uusi sopimusalavastaava tarttuu innolla työhönsä.
yt
Uutiset
Julkaistu 06.09.2023
Veikkaus valmistautuu rahapelijärjestelmän muutoksiin tällä hallituskaudella aloittamalla muutosneuvottelut. Pro peräänkuuluttaa työnantajavastuuta.
Ihmiset kokoustavat yhdessä
Uutiset
Julkaistu 06.09.2023
Tekoäly tulee, ja sen käyttöönotossa onnistuminen edellyttää uutta asennetta, osaamista ja työn kehittämistä yhdessä. Uusi maksuton e-työkirja antaa tietotyön asiantuntijoille konkreettisia ratkaisuja.
Nainen taputtaa toista olkapäälle
Uutiset
Julkaistu 05.09.2023
Kun mielenterveystaitoja vahvistaa etukäteen, kestää elämän kuormitustekijät paremmin. Tule Pron jäsenkoulutukseen nappaamaan vinkit mielenterveyttä vahvistavaan johtamiseen.
Meidän Suomemme on avoin
Uutiset
Julkaistu 31.08.2023
Ammattiliitot Pro, Teollisuusliitto, OAJ, JHL ja PAM puolustavat jakamatonta ihmisarvoa ja esittävät vakavan huolensa hallitusohjelman työperäistä maahanmuuttoa koskevista tiukennuksista. Tiukennukset vaikeuttavat kansainvälisten osaajien saamista Suomeen sekä asettavat työntekijöitä kansallisuutensa ja taustansa perusteella eriarvoiseen asemaan. Näitä kirjauksia ei hallituksen yhdenvertaisuustiedonanto muuta.
Mies työskentelee, kainalosauvat etualalla.
Uutiset
Julkaistu 31.08.2023
Onnettomuudessa loukkaantunut luottamusmies irtisanottiin työpaikan jäseniä kuulematta. Työnantaja rikkoi luottamusmiehen irtisanomissuojaa, valvontavelvollisuuttaan, kieltäytyi kohtuullisista mukautuksista ja syrji vammaisuuden perusteella. Työtuomioistuimessa maksettavaa rapsahti työnantajalle yli 90 000 euroa.
Sankaluurit ovat pöydällä.
Uutiset
Julkaistu 30.08.2023
Jäsenpalvelun sekä työnantajaperinnän puhelinpäivystykset ovat kiinni torstaina 31.8. Työsuhde- ja virkaehtoneuvonnan puhelinpäivystys on kiinni torstaina 31.8. sekä perjantaina 1.9. Syynä on henkilökunnan koulutus.
Suomalaisliitot saivat tunnustuspalkinnon.
Uutiset
Julkaistu 29.08.2023
Yksityisten palvelualojen ammattiliittojen maailmanjärjestö UNI Global Union palkitsi suomalaiset ammattiliitot Breaking Through Award -tunnustuspalkinnolla maanantaina 28.8. Palkinnonantajien mukaan liitot ovat ansioituneet jäsenmäärän lisäämisessä ja neuvottelutoiminnan puolustamisessa aikana, jolloin ammattiliittojen toimintaedellytyksiä sekä työntekijöiden työehtoja ja työelämäoikeuksia yritetään rajata ennennäkemättömällä rytinällä.
Petteri Hyttinen
Uutiset
Julkaistu 28.08.2023
Pron sopimuspäällikkö kertoo liiton auttavan jäseniä ja toivovan Jukkatalon liiketoiminnalle jatkajaa.
Kiire, kellosta aikaa
Uutiset
Julkaistu 28.08.2023
Tuntuuko, ettei aika riitä omien ydintehtävien tekemiseen? Et ole yksin, selviää Pron tutkimuksesta.