Hyppää pääsisältöön

Uutiset


Uusimmat uutiset

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Julistus
Uutiset
Julkaistu 12.04.2024
Ammattiliitto Pro ja Teollisuusliitto allekirjoittivat yhdessä EU:n teollisuuden uudistumisen edellytyksiä ajavan Antwerpenin julkilausuman. Julkilausuma kokoaa yhteen keskeiset tarpeet ja toimet, joilla Euroopan teollisuuden uudistumisen ja uuden kasvun edellytykset voidaan turvata.
Jorma Malinen
Uutiset
Julkaistu 12.04.2024
Pro ei kannata hallituksen esitystä paikallisen sopimisen lisäämisestä vaan katsoo, että nyt esitetty lainsäädäntö vie sopimista väärään suuntaan. Paikallinen sopiminen on osa yhdessä työmarkkinaosapuolten kesken luotua ja kehitettyä työehtosopimusjärjestelmää, jonka hallitus aikoo nyt rikkoa elinkeinoelämän sekä Suomen Yrittäjien kannustaessa vieressä.
Kuvassa Pron puheenjohtaja Jorma Malinen.
Uutiset
Julkaistu 11.04.2024
Työuran aikaista jatkuvaa oppimista kehittävän työryhmän loppuraportti valmistui tänään. Ammattiliitto Pron pettymykseksi työryhmä jätti palkansaajajärjestöjen ehdotukset huomiotta eivätkä raportin ehdotukset paikkaa koulutusjärjestelmässä aikuiskoulutustuen lakkauttamisen jäljiltä pian ammottavaa aukkoa.
Kuvituskuva työhyvinvointi ja tuottavuus aiheeseen
ProStoori
Julkaistu 11.04.2024
Työhyvinvoinnin parantaminen, yhdessä oppimisen mahdollisuuksien kehittäminen ja ikääntyneiden työntekijöiden kokemuksen hyödyntäminen parantavat työn tuottavuutta ja vaurastuttavat Suomea.
Ihmiset kadulla
Uutiset
Julkaistu 11.04.2024
Kehysriihen alla Ammattiliitto Pro peräänkuuluttaa hallitukselta työmarkkinakriisin ratkaisua, toivon luomista ja kasvun tavoittelua yhdessä sopien.
Kuvassa ihmisiä
Uutiset
Julkaistu 10.04.2024
Ammattiliitto Pro, Teollisuusliitto ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN aloittavat tänään 10.4.2024 yhteistyöhankkeen, jossa edistetään työelämän monimuotoisuutta kemian aloilla. Tänään kokoamme liittojen jäsenkuntaa yhteiselle lounaalle ja keskustelemaan aiheesta.
Henkilö työntää kaupassa kärryjä
Uutiset
Julkaistu 10.04.2024
Valtiovarainministeri Riikka Purra on budjettiriihen alla väläytellyt niin sanotun terveysveron käyttöönottoa valtiontalouden tasapainottamiseksi ja suomalaisten terveyden edistämiseksi. Alan liitot eivät kannata veroa.
Kuvassa kannettava tietokone
Uutiset
Julkaistu 08.04.2024
Pron työehtosopimusneuvotteluiden tavoitekysely on avattu – vastaamalla vaikutat tulevaisuuden työehtoihisi.
ssab
Uutiset
Julkaistu 05.04.2024
Puheet lakkojen mahdollisesta vaikutuksesta investointipäätökseen voi unohtaa, SSAB:n pääluottamusmies Pasi Heikkinen sanoo.
Kuvituskuva artikkeliin
ProStoori
Julkaistu 04.04.2024
Lue jutusta neljä syytä, joiden vuoksi Suomi on irtautumassa tasapainoiseen sopimiseen perustuvasta pohjoismaisesta työmarkkinamallista hallituksen toimien seurauksena.
Nainen istuu tietokoneen ääressä.
Uutiset
Julkaistu 03.04.2024
Tarjoamme projektiluonteisen työn, joka käsittää uuden yhdistyksen jäsenhankintaa, jäsentapahtumien järjestämistä sekä jäsenneuvontaa. Lisäksi tehtävään sisältyy tapahtumien jälkimarkkinointia. Kyseessä on vuorotteluvapaasijaisuus 1.7.–27.12.2024.
Valeuutiset ja informaatiovaikuttaminen ovat yleistyneet.
Uutiset
Julkaistu 02.04.2024
Vaalit ja muut suuret uutistapahtumat lisäävät netissä virheellisten väitteiden määrää. Pron jäsenwebinaarissa kuulet, kuinka väitteiden ja videoiden todenperäisyyden voi tarkistaa.
Työelämän erimielisyydet päätyvät välillä oikeuteen asti.
Uutiset
Julkaistu 02.04.2024
Ilman liiton apua harva voi viedä riidan oikeuteen. Oikeudenkäyntikulut voivat jo käräjäoikeudessa nousta yli 100 000 euroon.
Kuvassa on ihminen peukalo pystyssä.
Uutiset
Julkaistu 28.03.2024
Kansallisgallerian neuvotteluissa on syntynyt tänään neuvottelutulos. Se menee seuraavaksi osapuolten hallintojen käsiteltäväksi. Tiedotamme asiasta lisää hallintojen kokousten jälkeen.
Kuvituskuva sairaana työskentely
ProStoori
Julkaistu 27.03.2024
Yhä useampi suomalainen työskentelee sairaana, kertoo Työterveyslaitoksen Miten Suomi voi? -seurantatutkimus. Tutkimusprofessori Jari Hakanen avaa tilanteen syitä ja seurauksia.
jorma
Uutiset
Julkaistu 21.03.2024
Pro on pettynyt työministeri Satosen keskiviikkoiseen päätökseen sivuuttaa palkansaajat jälleen kerran ja jatkaa paikallisen sopimisen laajentamisen valmistelua ilman kompromisseja.
Kuvassa Pron puheenjohtaja Jorma Malinen.
Uutiset
Julkaistu 20.03.2024
EU:n on otettava aktiivisempi rooli työntekijöiden oikeuksien suojelemisesta, jos haluamme välttyä neljän euron tuntipalkoilta ja huonoilta työehdoilta. Siksi lakko-oikeutta on kehitettävä EU-tasolla.
Kaksi nuorta ihmistä istuu  tietokoneen ääressä.
Uutiset
Julkaistu 19.03.2024
Etsimme viestintäyksikköömme markkinointiasiantuntijaa kehittämään, suunnittelemaan ja toteuttamaan Ammattiliitto Pron markkinointia määräaikaiseen työsuhteeseen.
motoristit
Uutiset
Julkaistu 18.03.2024
Pron moottoripyöräharrastajien perinteinen, valtakunnallinen kokoontumisajo järjestetään nyt ensimmäistä kertaa koronapandemian jälkeen.
Kuvituskuva
ProStoori
Julkaistu 18.03.2024
Naisten ja miesten väliset erot työelämässä pysyvät Suomessa sitkeästi ennallaan. Muutos tasa-arvoisempaan työelämään on ollut hyvin hidasta.
maria
Uutiset
Julkaistu 18.03.2024
Ammattiliitto Pron finanssisektori on asettanut ensi syksyn puheenjohtajavaalin ehdokkaaksi Pron yhteiskuntasuhdejohtajan Maria Mäkysen.
Pohjola Vakuutuksen asiakkuuspäällikkö Jarkko Pessinen
Uutiset
Julkaistu 15.03.2024
Tarkkaan säännelty finanssiala on pyrkinyt kohtaamaan teknologisen kehityksen etukenossa. Nyt alalla odotetaan innolla generatiivisen tekoälyn tuomia mahdollisuuksia.
Jorma Malinen
Uutiset
Julkaistu 13.03.2024
Pro pitää pöyristyttävänä, että työnantajat ovat valmiita rikkomaan lakia ja vaarantamaan ihmisten toimeentulon saadakseen tahtonsa läpi. Tehtaiden alasajamiselle ja palkanmaksun keskeyttämiselle ei ole laillisia perusteita, joten kyseessä on työntekijöiden painostaminen työsululla, Pro katsoo.
Antti Rinne katsoo kameraan hymyillen.
Uutiset
Julkaistu 13.03.2024
Pitkän uran ay-liikkeessä ja politiikassa tehnyt Antti Rinne kertoo olevansa käytettävissä Pron puheenjohtajakisaan.