Hyppää pääsisältöön

Uutiset


Uusimmat uutiset ja ProTV:n videot

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Teknologiateollisuuden tes-neuvottelut Etelärannassa
Uutiset
Julkaistu 28.11.2022
Pro on jatkanut teknologiateollisuuden sekä suunnittelu- ja konsulttialan työehtosopimusneuvotteluja Teknologiateollisuuden työnantajien kanssa tänään 28. marraskuuta.
Pääministeri Sanna Marin puhui Pron edustajistossa
Uutiset
Julkaistu 25.11.2022
Pääministeri Sanna Marin painotti osaamisen kehittämisen tärkeyttä Pron edustajistossa.
Kuvassa Kemian alan puheenjohtajisto Kalle Leinonen (oik.) ja Pirkko Takkinen (vas.) sekä sopimusalavastaava Taru Reinikainen (keskellä).
Uutiset
Julkaistu 25.11.2022
Ammattiliitto Pro ja Kemianteollisuus ovat aloittaneet työehtosopimusneuvottelut tänään 25. marraskuuta. Tänään vaihdettiin tes-tavoitteet puolin ja toisin.
Nainen nostaa kätensä suojatakseen itseään
Uutiset
Julkaistu 25.11.2022
Naisiin kohdistuva väkivalta on Suomessa iso ihmisoikeusongelma. Etätyön yleistyttyä kodista on tullut entistä useammalle myös työpaikka – valitettavasti osalle myös turvaton sellainen. Pro aloittaa yhteistyön Naisten Linjan kanssa. 
Jyrki Raina esittelee selvitystä oikeudenmukaisesta siirtymästä ja muutosturvasta eri maiden työmarkkinoilla. Kuvassa myös Taru Reinikainen.
Uutiset
Julkaistu 23.11.2022
Digitaalinen ja vihreä siirtymä mylläävät työmarkkinoita. Ammattiliitto Pro ja Teollisuusliitto selvittivät, miten oikeudenmukainen siirtymä ja muutosturva toteutuvat eri maissa.
Tes-neuvottelut
Uutiset
Julkaistu 18.11.2022
Ammattiliitto Pron ja Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n neuvottelijat ovat tavanneet useita kertoja tällä viikolla. Neuvotteluissa ei vielä ole tapahtunut merkittävää edistymistä.
Ammattiyhdistysliikkeen maailmanjärjestö ITUC järjestää kongressin Australian Melbournessa .
Uutiset
Julkaistu 18.11.2022
Ammattiyhdistysliikkeen maailmanjärjestö ITUC järjestää kongressin Australian Melbournessa 17.–22. marraskuuta 2022. Kongressissa päätetään kansainvälisen ay-liikkeen suunta seuraavaksi neljäksi vuodeksi.
Nuori mies katsoo tyhjyyteen.
Uutiset
Julkaistu 17.11.2022
Turun yliopisto käynnistää mittavat muutosneuvottelut. Uhan alla on jopa 250 työpaikkaa. Yliopiston luottamusmiesten tueksi on perustettu asiantuntijoista koostuva taustaryhmä, joka auttaa neuvottelijoita.
Kuvassa on tyhjä neuvotteluhuone.
Uutiset
Julkaistu 11.11.2022
Taloushallintoalan työehtosopimus on eilen 10. marraskuuta irtisanottu päättymään 30. marraskuuta 2022.
Lapsi ja isä peltsaavat
Uutiset
Julkaistu 11.11.2022
Joka toinen suomalainen mies on isä ja isäksi tullessaan keskimäärin noin 32-vuotias. Miehet haluavat tehdä lyhyempää työviikkoa ja antaa lapsilleen enemmän aikaa sekä resursseja. Kuitenkin alle kouluikäisten lasten isät painavat pisintä työviikkoa.
Uutiset
Julkaistu 11.11.2022
Proplussaa päivitetään tulevana viikonloppuna 11. –13.11.2022. Sen aikana omia tietoja ei voi päivittää.
Kuvassa on väsynyt nainen.
Uutiset
Julkaistu 10.11.2022
Tampereen yliopiston kovat henkilöstövähennykset kuormittavat henkilöstöä. Työmäärät ovat kasvaneet ja henkilöstön eettinen stressi lisääntynyt. Henkilöstö venyy vaikeassa tilanteessa.
Sankaluurit ovat pöydällä.
Uutiset
Julkaistu 10.11.2022
Jäsenasiat ja jäsenedut päivystyksen, työsuhde- ja virkaehtopäivystyksen sekä työnantajaperinnän  päivystyslinjat ovat suljettuna henkilökunnan koulutuksen vuoksi torstaina 10. marraskuuta.
Ihminen tekee laskelmia.
Uutiset
Julkaistu 09.11.2022
Palkankorotusneuvottelut ovat meneillään luottotieto- ja perintäalalla. Ensimmäisessä tapaamisessa neuvottelijoita puhutti yleinen työmarkkinatilanne. Neuvottelut jatkuvat marraskuun lopulla.
Energia-ala, sähkö, sähkölinja
Uutiset
Julkaistu 09.11.2022
Jos sähköt katkeavat työpaikalta ja työnteko estyy muusta syystä, on työntekijä pääsääntöisesti oikeutettu palkkaansa. Jos työnantaja ehdottaa muuta järjestelyä, kannattaa ottaa yhteyttä omaan luottamusmieheen tai liittoon.
Perhe tekee lumienkeleitä.
Uutiset
Julkaistu 09.11.2022
Hyvinvointilomien haku on käynnissä. Tarjolla on lomia niin aikuisille kuin perheillekin.
Rakennusmies juo vettä qatarilaisella työmaalla,
Uutiset
Julkaistu 09.11.2022
Liikkumis- ja sananvapauden rajoittamista, epäinhimillisiä työoloja ja tuhansia kuolemia rakennustyömailla. Orjamaiset olosuhteet ovat mahdollisia maassa, jossa ay-toiminta on kiellettyä. Kansainvälinen ay-liike tekee työtä Qatarin siirtotyöläisten puolesta.
Eduskuntavaalitavoitteet_2022
Uutiset
Julkaistu 08.11.2022
Kevään eduskuntavaaleissa tulee Pron mukaan luoda edellytykset arjelle, jossa suomalaisilla on tilaa tehdä työnsä hyvin. Pron mukaan Suomen työelämän tulevaisuus rakentuu sopimusjärjestelmää kehittämällä, työelämän turvallisuutta vahvistamalla sekä panostuksilla osaamisen tunnistamiseen, jatkuvaan oppimiseen ja toimivan yhteiskunnan rakentamiseen. 
Neuvottelijat istuvat neuvotteluhuoneessa.
Uutiset
Julkaistu 08.11.2022
Neuvottelut ICT-alan työehtosopimuksen palkankorotuksista vuodelle 2023 alkoivat torstaina 3. marraskuuta 2022 Palvelualojen työnantajat PALTA ry:n kanssa.
Ihmisiä istuu neuvottelupöydän ääressä.
Uutiset
Julkaistu 08.11.2022
Pron teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimusneuvottelut Teknologiateollisuuden työnantajat ry:n kanssa alkoivat maanantaina 7. marraskuuta. Myös suunnittelu- ja konsulttialan neuvottelut alkoivat eilen.
Monta ihmistä työskentelee toimistossa tietokoneilla
Uutiset
Julkaistu 08.11.2022
​​​​​​​ICT-alan ammattilaiset kokevat työssään eettistä kuormitusta, joka johtuu usein vuorovaikutustilanteista tai työn kohteeseen liittyvästä teknisestä velasta. Eettistä kuormitusta tutkittiin Kestävä aivoterveys -hankkeessa.
Anne Hämeenkorpi lataa akkujaan liikkumalla.
Uutiset
Julkaistu 07.11.2022
Valmetilla töitä on riittänyt koronapandemiasta ja Rautpohjan tehtaan suurpalosta huolimatta. Nyt Pron hallituksen jäsen Anne Hämeenkorpi jännittää tes-neuvottelujen tulosta.
Kuvassa Niko Simola (vas.), Hanne Salonen, Jorma Malinen, Mari Walls ja Teemu Hassinen.
Uutiset
Julkaistu 04.11.2022
Ammattiliitto Pro myönsi vuoden 2022 tasa-arvopalkinnon Sivistystyönantajat ry Sivistalle ja Suomen yliopistoille edistyksellisestä perhevapaakirjauksesta työehtosopimukseen. Yliopistojen työehtosopimus takaa molemmille vanhemmille 32 arkipäivän palkallisen vanhempainvapaan ja lisää näin työelämän tasa-arvoa.
STTK:n kuva naisten palkkapäivästä
Uutiset
Julkaistu 04.11.2022
STTK:n kyselyn perusteella yli puolet vastaajista on sitä mieltä, että perusteettomien palkkaerojen vähentämisessä on onnistuttu jokseenkin tai erittäin huonosti. Erityisesti näin kokevat pitkään työelämässä olevat 51–65-vuotiaat (61 %)