Hyppää pääsisältöön

Uutiset ja ProTV

Uutiset ja ProTV

Uusimmat uutisemme ja ProTV:n videomme.

Uusimmat uutiset ja ProTV:n videot

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Pro on ottanut jäsenilleen vakuutusyhtiö Turvasta jäsenvakuutuksen, joka sisältää matkustajavakuutuksen vapaa-ajan reissuille Suomessa ja ulkomailla.
Uutiset
Julkaistu 01.08.2022
Kesä käsillä ja kauan odotettu, haaveiden ulkomaanmatka tiedossa? Reissaaminen on usein merkittävä rahallinen satsaus jo ilman yllättäviä kuluja, eikä matkaan kannata lähteä ilman matkustajavakuutusta. Jos ulkomaanmatkalla sairastuu tai joutuu tapaturmaan, kustannukset saattavat muutoin olla kovat.
Ajanhallinta
Uutiset
Julkaistu 27.07.2022
Kun työ on silppua ja sälää, voi aika kulua tulipalojen sammutteluun ja työn ydin kadota. Ajanhallinta ei ole vain yksilön vastuulla, vaan koko työyhteisön asia.
Loman terveysvaikutukset
Uutiset
Julkaistu 19.07.2022
Kotona vai matkalla, yksi pitkä vai monta lyhyttä? Työterveyslaitoksen tutkija Anniina Virtanen antaa vinkit onnistuneen, työn rasituksista palauttavan loman viettoon.
Miksi kannattaa välillä olla tekemättä mitään
Uutiset
Julkaistu 13.07.2022
Laiskuudella on huono maine. Sopivasti annosteluna laiskottelu voi kuitenkin parantaa ongelmanratkaisukykyä ja estää työuupumuksen.
Tekstiili- ja muotialan tulevaisuus
Uutiset
Julkaistu 12.07.2022
Tekstiili- ja muotiala voi VTT:n selvityksen mukaan luoda vuoteen 2035 mennessä yli miljardin euron investoinnit sekä yli 17 000 työpaikkaa Suomeen. Toimialan hyödyntämätön potentiaali voidaan lunastaa hyvällä yhteistyöllä yritysten, tutkimus- ja oppilaitosten sekä julkisen sektorin kesken – valtion vauhdittamana. Toimialan työmarkkinajärjestöt, Suomen Tekstiili & Muoti ry, Ammattiliitto Pro ry sekä Teollisuusliitto ry peräänkuuluttavat yhdessä toimialan kehittämistä kokoavia toimia sekä kasvuohjelmaa toimialalle seuraavaan hallitusohjelmaan.
Miten pääsee lempeästi eroon murehtimisesta
Uutiset
Julkaistu 08.07.2022
Liika murehtiminen imaisee ilon elämästä. Huolien pyörittelystä on kuitenkin mahdollista päästä irti.
Hymyilevä nainen katsoo puhelintaan.
Uutiset
Julkaistu 02.07.2022
Pron jäsenkortin saa nyt digitaalisena Proplussasta. Lisäksi löydät jäsentietosi ja vakuutuskorttisi myös Pron mobiilisovelluksesta. Käytä kumpaa vaihtoehtoa haluat.
Pron Pride-paneelissa keskustelijat Marko Rissanen, Eino Nurmisto ja Tiia Puhakka sekä keskustelun vetäjä Tanja Lehtoranta
Uutiset
Julkaistu 01.07.2022
Pro järjesti 29. kesäkuuta Pro-Pride-paneelin teemalla ”Ylpeästi minä työelämässä”. Katso videolta, mitä somevaikuttaja Eino Nurmisto, ravintolapäällikkö Tiia Puhakka ja DNA:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen aiheesta kertoivat.
Pron yhteiskuntasuhdejohtaja Maria Mäkynen
Uutiset
Julkaistu 01.07.2022
Pron uusi yhteiskuntasuhdejohtaja Maria Mäkynen aikoo päivittää ay-liikkeen tähän päivään. Ammattiliitto vaatii lisää rohkeutta ja feminististä otetta, Mäkynen sanoo.
Valkeakosken musiikkijuhlien yhteiskunnallisen tilaisuuden järjestäjät
Uutiset
Julkaistu 30.06.2022
Työväen Musiikkitapahtuman yhteydessä Valkeakoskella järjestetään yhteiskunnallinen tilaisuus Apianniemen ulkolavalla lauantaina 30.7.2022 kello 11–14. Tule mukaan seuraamaan liittopuheenjohtajien kyselytuntia ja kansanedustajien paneelia.
Suomalainen metsä, ilmakuva. Puut.
Uutiset
Julkaistu 27.06.2022
Pro teki kesäkuussa UPM:llä työskenteleville jäsenilleen kyselyn työsuhteen ehtojen kehittymisestä sopimuksettomana aikana. Kyselyyn vastasi joka kolmas UPM:llä työskentelevä Pron jäsen. Tulokset ovat hälyttäviä – työehtosopimuksen puuttuminen on johtanut ansionmenetyksiin ja jopa 71 prosenttia on harkinnut alan vaihtoa.
Veneitä Kopparön saaristolaismaisemassa.
Uutiset
Julkaistu 27.06.2022
Pron jäsenenä matkailet ja majoitut mukavasti kotimaassa. Tarjolla on tuntuvia alennuksia kotimaan kohteisiin. Majoitusta löytyy moneen makuun sviiteistä, lomahuoneistoihin ja jopa jurttiin.
Puhelinpalvelun linjat ovat ruuhkautuneet.
Uutiset
Julkaistu 23.06.2022
Pron jäsenpalvelun, työnantajaperinnän ja Työttömyyskassa Pron puhelinpalvelu päivystävät kesäaikaan kello 9-12. Työsuhde- ja virkaehtopäivystys auttaa maanantaista perjantaihin kello 9–14
Työehtosopimusneuvottelut
Uutiset
Julkaistu 22.06.2022
Yksityisen sosiaalipalvelualan neuvotteluissa syntyi neuvottelutulos. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto päättyy välittömästi.
Viestintäyksikkö suunnittelee tulevaa vuotta.
Uutiset
Julkaistu 21.06.2022
Rahoitusalan työnantaja- ja työntekijäliitot ovat tehneet jo monta vuotta yhteistyötä liittyen alan tulevaisuuden näkymiin sekä alan yritysten ja niiden henkilöstön hyvinvointiin. Yhteistyö käynnistyi Hyvinvoiva Finanssiala -hankkeella (HyFi-hanke), josta sovittiin vuoden 2013 työehtosopimusneuvotteluissa. Tätä seuranneilla työmarkkinakierroksilla alan työmarkkinaosapuolet sopivat, että alan hyvinvointia koskevaa vuoropuhelua jatketaan työryhmissä.
Seinäkello näyttää viittä.
Uutiset
Julkaistu 21.06.2022
Ammattiliitto Pro julistaa yksityiselle sosiaalipalvelualalle ylityö- ja vuoronvaihtokiellon, joka alkaa tiistaina 21.6.2022 klo 12 ja päättyy perjantaina 1.7.2022 klo 23.59. Ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen piirissä työskenteleviä Pron jäseniä.
Prossa on Pride ympäri vuoden
Uutiset
Julkaistu 20.06.2022
Pro on Priden yhteisökumppani jo toista vuotta peräkkäin. Pro edistää yhdenvertaista työelämää kaikille kuitenkin ympäri vuoden.
Viestintäyksikkö suunnittelee tulevaa vuotta.
Uutiset
Julkaistu 17.06.2022
Viestintäpalvelu on koulutuksessa ja suunnittelupäivillä 11.-12.8. Palvelemme normaalisti jälleen 15. elokuuta.
Uutiset
Julkaistu 17.06.2022
Jäsenasioiden ja jäsenetujen sekä työantajaperinnän puhelinpalvelu ovat kiinni maanantaina 20.6. Syynä on henkilöstön koulutus.
Joanna Leino
Uutiset
Julkaistu 16.06.2022
Joanna Leino rakastaa uuden oppimista. Tässä haastattelussa Pron hallituksen jäsen kertoo järjestäytymisen merkityksestä ja siitä, miksi hän pitää kotonaan kahtakymmentä Pikku prinssi -kirjaa.
Kitisenrannan koulu Sodankylässä.
Uutiset
Julkaistu 13.06.2022
Pro on tänäkin kesänä mukana Midnight Sun Film Festivalilla Sodankylässä. Pron teltalla pääsee keskustelemaan työelämästä ja pyörittämään onnenpyörää. Jäsenille on tarjolla lippuja näytöksiin.
Tulevaisuus
Uutiset
Julkaistu 09.06.2022
Vakuutusalalla jatketaan tulevaisuutta luotaavaa Vakuuttava työ 2030 -hanketta. Hankkeelle on myönnetty jatkorahoitusta TYÖ2030-ohjelmasta. Hankkeessa syvennetään alalla tehtävän työn tulevaisuutta koskevaa vuoropuhelua. Mukana ovat Ammattiliitto Pro, Palvelualojen työnantajat Palta, Finanssiala ja alan yritykset.
Uutiset
Julkaistu 07.06.2022
- Kiitän kaikkia tuhansia ict-alan jäseniä, jotka ovat sitkeästi pitkällä lakolla jaksaneet puolustaa alan työehtoja ja turvata pienempipalkkaisten ansiokehitystä, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo.
Valtakunnansovittelijan toimisto sijaitsee Helsingissä Bulevardilla.
Uutiset
Julkaistu 07.06.2022
Ict-alan työriitaan on annettu sovintoesitys. Osapuolet vastaavat siihen tänään 7.6. illalla.