Hyppää pääsisältöön

Uusimmat uutiset

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

juha kinnunen
Julkaistu 23.02.2024
Monipuolisen uran ICT-alalla ja ay-aktiivina tehnyt Juha Kinnunen on kolmas Pron puheenjohtajakisaan ilmoittautunut ehdokas.
Tekoäly on avaamassa ihmiskunnalle ennennäkemättömiä mahdollisuuksia
Julkaistu 23.02.2024
Tekoälyn käyttö on avaamassa ihmiskunnalle ennennäkemättömiä mahdollisuuksia. Siksi tekoälyn alkeet kannattaa ottaa haltuun viimeistään nyt.
Julkaistu 22.02.2024
Työnantajaliitto Puuteollisuus ry ja Ammattiliitto Pro saavuttivat neuvottelutuloksen uudesta hirsitaloteollisuuden työehtosopimuksesta 20.2.2024.
Perhe kylpylässä, Holiday Club Tampere
Julkaistu 21.02.2024
Ole paikalla 6.3. kello 10, jos mielit varata haluamasi jäsenetuloman Holiday Clubin kohteisiin loppuvuodelle 2024. Nyt varattaviksi tulevat viikot 23/2024–1/2025.
Nainen hymyilee kuvassa.
Julkaistu 19.02.2024
Kismittääkö työelämän tai työpaikan epäoikeudenmukaisuus? Nyt on mahdollisuus vaikuttaa ja asettua ehdolle Pron edustajistoon.
työtapaturma
Julkaistu 16.02.2024
Yhä useampi työnantaja kannustaa liikkumaan työajalla. Työnantajan lakisääteinen työtapaturmavakuutus ei kuitenkaan välttämättä korvaa työajalla sattuneita liikuntatapaturmia.
Julkaistu 15.02.2024
Ammattiliitto Pro on pettynyt paikallisen sopimisen lisäämistä käsitelleen kolmikantaisen työryhmän työn lopputulokseen. Liiton tietojen mukaan työryhmän mietinnössä ei ole huomioitu sen valmistelun aikana työntekijäpuolen esiin nostamia huolia ja ratkaisuehdotuksia.
Kaksi nuorta ihmistä istuu  tietokoneen ääressä.
Julkaistu 14.02.2024
Tule kehittämään, suunnittelemaan ja toteuttamaan Ammattiliitto Pron alakohtaista jäsenviestintää ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen liittyvää viestintää. Kyseessä on määräaikainen perhevapaan sijaisuus, mutta sijaisuuden päätyttyä avautuu vakinaisen työsuhteen mahdollisuus.
Helsingin Etelärannassa sijaitsevat Elinkeinoelämän keskusliitto ja työnantajaliitot.
Julkaistu 12.02.2024
​​​​​​​Suomalaisilla työmarkkinoilla on tapahtunut ja on tapahtumassa poikkeuksellisia mullistuksia. Teollisuuden palkansaajien uusimmassa julkaisussa käydään läpi viimeaikaisen työmarkkinakehityksen taustoja.
Kuvituskuva esihenkilötehtävään
Julkaistu 12.02.2024
Ensimmäistä esihenkilötehtävää havitellessa kannattaa sanallistaa oma osaaminen ja osoittaa vastuunottoa. UP Partnersin ura- ja hyvinvointivalmentaja Sanna Nylund antaa vinkkejä työnhakuun.
Julkaistu 09.02.2024
Ammattiliitto Pro järjestää kolmen vuorokauden mittaisen työnseisauksen erikseen nimetyillä energia-alan työpaikoilla. Lisäksi Pro on tänään ilmoittanut työnseisauksia paperi- ja kemianteollisuuteen.
Ihminen laittaa äänestyslipuketta äänestysuurnaan.
Julkaistu 09.02.2024
Pron jäsenkoulutuksessa avataan EU:n vaikutusta suomalaisten palkansaajien arkeen. EU:n päätöksentekoon voi vaikuttaa jopa kotisohvalta käsin.
Julkaistu 07.02.2024
Ammattiliitto Pro järjestää työnseisauksia erikseen nimetyillä elintarvikealan ja kemianalan työpaikoilla viikolla 7.
Kuvassa on Pron hallituksen jäsen Mats Kommonen harrastuksensa parissa.
Julkaistu 07.02.2024
Tietoturvapäällikkö Mats Kommosen tehtävänä on varmistaa Turun yliopiston toiminta kaikissa tilanteissa. Vapaa-ajallaan Pron hallituksen tuorein jäsen etsii maastopaloja ilmasta käsin.
jorma
Julkaistu 06.02.2024
Koko sisämarkkina-aluetta koskeva yritysvastuu parantaisi asiansa hyvin hoitavien suomalaisyrityksien kilpailuasemaa. Orpon hallituksen suunnitelma pidättäytyä äänestämästä direktiivin puolesta pettäisi sekä työnantajat että työntekijät.
Tanja Lehtoranta
Julkaistu 06.02.2024
​​​​​​​Eurooppalaisen teollisuustyöntekijöiden liiton tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmän puheenjohtajaksi valittu Lehtoranta haluaa, että työntekijöiden moninaisuus huomioitaisiin työpaikoilla paremmin.
Kuulokkeet ja suljettu tietokone.
Julkaistu 05.02.2024
Työsuhde- ja virkaehtoneuvonnan puhelinpäivystys on kiinni tiistaina 6. helmikuuta henkilökunnan koulutuksen vuoksi.
Kuvituskuva: lomautukset
Julkaistu 05.02.2024
Muutosneuvottelut päättyivät ja tiedossa on lomautus. Mitä tehdä, jos lomautus osuu omalle kohdalle? Ammattiliitto Pron juristi Totti Brunila vastaa lomautuksesta usein kysyttyihin kysymyksiin.
Julkaistu 02.02.2024
Ammattiliitto Pron hallitus päätti jatkaa työnseisauksia erikseen nimetyillä teollisuuden työpaikoilla ja laajentaa työnseisaukset kolmipäiväisiksi.
Työtilan tuunaaminen voi tuoda paljon mielihyvää.
Julkaistu 02.02.2024
Arjen estetiikka voi tuoda lisää voimavaroja työarkeen. Poimi Pron jäsenwebinaarista vinkit, joilla voit avata aistit nautinnollisempaan työpäivään.
Sankaluurit ovat pöydällä.
Julkaistu 02.02.2024
Jäsenpalvelun puhelinlinjat ja sähköposti ovat ruuhkautuneet tällä hetkellä. Pahoittelemme tilannetta ja teemme parhaamme ruuhkan purkamiseksi.
stop nyt
Julkaistu 01.02.2024
Prolaiset osoittivat mieltään tänään sankoin joukoin Stop nyt -mielenosoituksessa Helsingissä. Mielenosoitus keräsi paikalle 13 000 osallistujaa. Täällä huutaa kansa, raikuivat huudot.
Prolaisia osoittamassa mieltä hallituksen työelämäheikennyksiä vastaan.
Julkaistu 30.01.2024
Pro vastustaa hallituksen työelämäheikennyksiä poliittisilla työnseisauksilla 1–2. helmikuuta. Luottamusmiehet kertovat, miksi nyt on aika toimia.
jorma
Julkaistu 30.01.2024
Energia-alalla toimivat ammattiliitot Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Konepäällystöliitto, Sähköliitto ja Insinööriliitto vetoavat Orpon hallitukseen työelämäheikennysten perumiseksi.