Hyppää pääsisältöön

Pro oikeudessa

Kädet kirjottavat

Pro oikeudessa

Pron jäsenet saavat apua liiton omilta juristeilta, joilla on vuosien kokemus työoikeudesta toisin kuin tavallisilla asianajajilla. Liiton jäsen ei joudu maksamaan tuhansiin euroihin kohoavia oikeudenkäyntikuluja, vaan jäsenelle oikeusapu on maksutonta ja riskitöntä. Häviötapauksessa vastapuolen oikeudenkäyntikulut korvataan. Oikeusapu käsittää lainopillisen neuvonnan, sovintoneuvottelut ja oikeusavun tuomioistuimessa, josta päättää Pron lakiasiainpäällikkö.

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Uutiset
Julkaistu 09.05.2023
Pitkään lomautettuna ollut Pron jäsen irtisanoutui ja käräjäoikeus velvoitti työnantajan maksamaan hänelle irtisanomisajan palkan 12 561 euroa. – Lomautustilanteessa kannattaa pitää huolta omista oikeuksistaan, Pron juristi sanoo.
Patrik Stenholmin blogi
Blogit
Julkaistu 08.05.2023
Työsuhteen päättymisen syynä on usein luottamuksen puute.
Jos työpaikalla toimitaan laittomasti, Ammattiliitto Pro ajaa jäsenten asiaa oikeudessa.
Uutiset
Julkaistu 24.04.2023
Teleoperaattori laiminlöi uudelleensijoittamisvelvollisuutta ja joutui maksamaan Pron jäsenelle yli 46 000 euron korvauksen sekä oikeudenkäyntikulut. Tuomio ei ole lainvoimainen.  
Jos työpaikalla toimitaan laittomasti, Ammattiliitto Pro ajaa jäsenten asiaa oikeudessa.
Uutiset
Julkaistu 30.09.2022
Oikeuden mukaan Dragon Mining päätti keskeyttää louhinnan ennen yhteistoimintaneuvotteluja ja rikkoi yt-lakia. Irtisanottu Pron jäsen sai korvauksen.
Uutiset
Julkaistu 26.09.2022
​​​​​​​Hämeenlinnan käräjäoikeus tuomitsi Posti Oy:n korvaamaan väärin perustein irtisanomalleen työnjohtajalle 20 kuukauden palkkaa vastaavan 65 000 euron korvauksen. Tuomio ei ole lainvoimainen.
työsuhteen päättäminen, Pron lakimies, Pron oikeusapu, ay-jäsenyys
Uutiset
Julkaistu 30.08.2022
Pron jäsen on saanut poikkeuksellisen suuren korvauksen työsuhteen perusteettomasta päättämisestä Helsingin hovioikeudessa 25.8.2022. Jo vuonna 2017 Helsingin käräjäoikeudessa vireille saatettu juttu Danske Bankin ja Pron jäsenen välillä on siltä osin saatu päätökseen. Tuomio on lainvoimainen.
Pro voitti jäsenen jutun korkeimmassa oikeudessa
Uutiset
Julkaistu 19.05.2022
Pro voitti jäsenensä irtisanomista koskeneen riidan. ISS Palvelut ei täyttänyt työntarjoamisvelvoitettaan eikä sillä ollut asiallista ja painavaa syytä työsopimuksen irtisanomiseen.
punaisia palikoita joiden keskellä yksi keltainen
ProStoori
Julkaistu 05.05.2021
Työtuomioistuimen kanta oli selkeä: siviilipalvelukseen kuuluva täydennyspalvelus oikeuttaa palkkaan kyseisen poissaolon ajalta. Riita-asiasta saatiin samalla ennakkopäätös.
oikeuden vaaka symboli
ProStoori
Julkaistu 15.04.2021
Voiko työnantaja tarjota sadoille irtisanotuille ja irtisanomisuhan alla oleville työntekijöilleen työtä massasähköpostilla, jossa on tarjolla kaikkea siistijän tehtävistä aluejohtajan pestiin? Tähän kysymykseen korkein oikeus antaa ennen pitkää vastauksensa.
Patrik Stenholm Kuva: Unionimedia
Uutiset
Julkaistu 29.01.2021
Jos keskituloinen irtisanotaan laittomasti, uskaltaako oikeutta lähteä käymään? Pelkästään oikeustapauksen omavastuu voi olla kohtuuton taloudellinen taakka. – Jos oikeusjuttu hävitään, hävinnyt osapuoli maksaa pääsääntöisesti vastapuolenkin kulut, kertoo lakiasiainpäällikkö Patrik Stenholm.
Pron oikeusturva kattaa kaikki kustannukset.
Autokauppa, autoliike, taustalla ihmisiä
Uutiset
Julkaistu 18.11.2020
Työnantaja rikkoi työehtosopimuksen palkanmaksua koskevaa määräystä ja tuomittiin maksamaan toimihenkilöiden lomarahat viivästyskorkoineen sekä oikeudenkäyntikulut.
Kipeä selkä, särky, ergonomia
Uutiset
Julkaistu 18.11.2020
Pitkä sairausloma ei ole peruste työsuhteen irtisanomiselle. Prolainen saa laittomasta irtisanomisesta korvauksen.

Etsitkö näitä?

Aikuinen mies, puhelin
Ongelmia työpaikalla?

Työpaikalla syntyneet ongelmat kannattaa pyrkiä selvittämään työpaikalla esimiehen kanssa. Avuksi voit pyytää oman työpaikkasi prolaisen luottamusmiehen tai työsuojeluvaltuutetun.  Käytössäsi ovat myös Pron asiantuntijat.

Kaksi asiantuntijaa keskustelee
Asiantuntijat tukenasi

Pron asiantuntijat ja juristit neuvovat ja neuvottelevat, tekevät sopimukset ja puolustavat viime kädessä sinua jopa oikeudessa. Sinulle oikeusapukin on maksutonta ja riskitöntä.

Mies ja nainen juristin tai lakimiehen puheilla
Yksityiselämän oikeusneuvonta

Pron jäsenenä saat maksutonta neuvontaa myös yksityiselämän oikeudellisissa kysymyksissä. Aiheet voivat liittyä esimerkiksi perunkirjoitukseen tai ostetussa asunnossa havaittuihin virheisiin. 

Mietitkö vielä, miten edetä?

Jäsenenä käytössäsi ovat kaikki asiantuntijamme.

Ota meihin yhteyttä, autamme mielellämme!

Liity jäseneksemme jo tänään!

Saat kaikki edut ja palvelut käyttöösi.

Jäsenyys sisältää ansiosidonnaisen työttömyysturvan.