Hyppää pääsisältöön

Pro oikeudessa

Kädet kirjottavat

Pro oikeudessa

Pron jäsenet saavat apua liiton omilta juristeilta, joilla on vuosien kokemus työoikeudesta toisin kuin tavallisilla asianajajilla. Liiton jäsen ei joudu maksamaan tuhansiin euroihin kohoavia oikeudenkäyntikuluja, vaan jäsenelle oikeusapu on maksutonta ja riskitöntä. Häviötapauksessa vastapuolen oikeudenkäyntikulut korvataan. Oikeusapu käsittää lainopillisen neuvonnan, sovintoneuvottelut ja oikeusavun tuomioistuimessa, josta päättää Pron lakiasiainpäällikkö.

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Pro voitti jäsenen jutun korkeimmassa oikeudessa
Uutiset
Julkaistu 19.05.2022
Pro voitti jäsenensä irtisanomista koskeneen riidan. ISS Palvelut ei täyttänyt työntarjoamisvelvoitettaan eikä sillä ollut asiallista ja painavaa syytä työsopimuksen irtisanomiseen.
punaisia palikoita joiden keskellä yksi keltainen
ProStoori
Julkaistu 05.05.2021
Työtuomioistuimen kanta oli selkeä: siviilipalvelukseen kuuluva täydennyspalvelus oikeuttaa palkkaan kyseisen poissaolon ajalta. Riita-asiasta saatiin samalla ennakkopäätös.
oikeuden vaaka symboli
ProStoori
Julkaistu 15.04.2021
Voiko työnantaja tarjota sadoille irtisanotuille ja irtisanomisuhan alla oleville työntekijöilleen työtä massasähköpostilla, jossa on tarjolla kaikkea siistijän tehtävistä aluejohtajan pestiin? Tähän kysymykseen korkein oikeus antaa ennen pitkää vastauksensa.
Patrik Stenholm Kuva: Unionimedia
Uutiset
Julkaistu 29.01.2021
Jos keskituloinen irtisanotaan laittomasti, uskaltaako oikeutta lähteä käymään? Pelkästään oikeustapauksen omavastuu voi olla kohtuuton taloudellinen taakka. – Jos oikeusjuttu hävitään, hävinnyt osapuoli maksaa pääsääntöisesti vastapuolenkin kulut, kertoo lakiasiainpäällikkö Patrik Stenholm.
Pron oikeusturva kattaa kaikki kustannukset.
Autokauppa, autoliike, taustalla ihmisiä
Uutiset
Julkaistu 18.11.2020
Työnantaja rikkoi työehtosopimuksen palkanmaksua koskevaa määräystä ja tuomittiin maksamaan toimihenkilöiden lomarahat viivästyskorkoineen sekä oikeudenkäyntikulut.
Kipeä selkä, särky, ergonomia
Uutiset
Julkaistu 18.11.2020
Pitkä sairausloma ei ole peruste työsuhteen irtisanomiselle. Prolainen saa laittomasta irtisanomisesta korvauksen.
Laki ja oikeus
Uutiset
Julkaistu 18.11.2020
Työnantaja tuomittiin maksamaan irtisanotulle korvauksia kaikkiaan 129 000 euroa. Tuomioistuimen mukaan potkujen syy oli ammattiyhdistystoiminta.
Uutiset
Julkaistu 06.05.2020
Yhteistoimintalain uudistusta on valmisteltu kolmikantaisessa työryhmässä vuoden 2019 keväästä. Työryhmän määräaika on toukokuun loppu.
jorma malinen
ProStoori
Julkaistu 25.03.2020
Koronavirusepidemia on mullistanut meistä jokaisen arjen. Tuntemattoman edessä tilannekuva muuttuu jatkuvasti. Se, mikä eilen piti paikkaansa, on tänään jo vanhaa tietoa. Epidemia kuitenkin etenee Suomessa lähiviikkoina. On siis syytä varautua.
Kuva: Shutterstock
Uutiset
Julkaistu 23.08.2019
Ammattiliitto Pro antoi työ- ja elinkeinoministeriölle oman lausuntonsa yhteistoimintalain uudistamista selvittävän työryhmän väliraportista. Lausuntoaika päättyi tänään. Pro korostaa lausunnossaan henkilöstön aseman vahvistamista lakiuudistuksen yhteydessä. Pron mielestä erityisesti luottamushenkilöiden neuvotteluaseman vahvistamisen ja henkilöstön osaamisen kehittämisen tulee olla uudistamisen tavoitteina.
Uutiset
Julkaistu 20.06.2019
TEM on julkaissut yhteistoimintalain uudistamista koskevan kolmikantaisen työryhmän väliraportin. STTK pitää yhteistoimintalain uudistamista tarpeellisena. 
Uutiset
Julkaistu 29.04.2019
STTK on esittänyt yhteistoimintalain kokonaisvaltaista uudistamista ja haluaa sen myös tulevaan hallitusohjelmaan. – Onnistuneella yt-lain uudistuksella voidaan merkittävästi vaikuttaa työrauhan säilymiseen työpaikoilla, johtaja Katarina Murto arvioi.

Etsitkö näitä?

Aikuinen mies, puhelin
Ongelmia työpaikalla?

Työpaikalla syntyneet ongelmat kannattaa pyrkiä selvittämään työpaikalla esimiehen kanssa. Avuksi voit pyytää oman työpaikkasi prolaisen luottamusmiehen tai työsuojeluvaltuutetun.  Käytössäsi ovat myös Pron asiantuntijat.

Kaksi asiantuntijaa keskustelee
Asiantuntijat tukenasi

Pron asiantuntijat ja juristit neuvovat ja neuvottelevat, tekevät sopimukset ja puolustavat viime kädessä sinua jopa oikeudessa. Sinulle oikeusapukin on maksutonta ja riskitöntä.

Mies ja nainen juristin tai lakimiehen puheilla
Yksityiselämän oikeusneuvonta

Pron jäsenenä saat maksutonta neuvontaa myös yksityiselämän oikeudellisissa kysymyksissä. Aiheet voivat liittyä esimerkiksi perunkirjoitukseen tai ostetussa asunnossa havaittuihin virheisiin. 

Mietitkö vielä, miten edetä?

Jäsenenä käytössäsi ovat kaikki asiantuntijamme.

Ota meihin yhteyttä, autamme mielellämme!

Liity jäseneksemme jo tänään!

Saat kaikki edut ja palvelut käyttöösi.

Jäsenyys sisältää ansiosidonnaisen työttömyysturvan.