Hoppa till huvudinnehållet

Nyheter och ProTV

Här ser du våra senaste nyheter på svenska. De flesta nyheter liksom ProTV är på finska och du kommer till dem genom att klicka på länken nedan.

Våra senaste nyheter på svenska

Du kan kanske vara intresserad av de här

Nuori nainen katsoo synkkänä ulos ikkunasta
Publicerad 29.09.2022
​​​​​​​Depression och utmattning hos unga har ökat i arbetslivet. Unga skulle behöva mer information och stöd på arbetsplatserna.
nuori nainen katselee ulos ikkunasta ja juo kahvia
Publicerad 27.09.2022
Klarhet i livet – såväl på jobbet som i vardagen – innebär ro med de egna valen. Arbets- och organisationspsykolog Liisa Uusitalo-Arola påminner att belastning eller utmattning förändrar människan och driver lätt till paniklösningar.
Palkankorotusneuvottelut
Publicerad 23.09.2022
Förhandlingar om lönehöjningar för tjänstemännen i Pros teknologiindustri har den här veckan förts på onsdag och idag fredag 23.9. Förhandlingarna om lönehöjningar fortsätter nästa vecka.
keski_ikainen mies pohtii lähikuva
Publicerad 21.09.2022
På fritiden mås det allt sämre och antalet sjukdagar ökar. Det går bra på arbetsplatserna i den privata sektorn, men man lider av dåligt ledarskap. Detta framgår av Pros undersökning.
jorma malinen
Publicerad 16.09.2022
Pro godkänner inte begränsning av strejkrätten med lagstiftning.
Kemian ja kulutustavara-alojen neuvottelijat
Publicerad 15.09.2022
Löneförhandlingarna för kemiska branschen och konsumtionsvarubranscherna inleddes onsdag 14.9. Förhandlingarna började med en ekonomisk översikt.
Sankaluurit ovat pöydällä.
Publicerad 15.09.2022
Pros telefonlinje för medlemstjänsterna är stängd hela dagen torsdag 15.9 och fredag 16.9 från klockan 10. Orsaken är personalutbildning.
Kuva: Shutterstock
Publicerad 08.09.2022
Löneförhandlingarna för år 2023 inom teknologiindustrin samt planerings- och konsultbranschen inleddes onsdagen den 7 september.
työsuhteen päättäminen, Pron lakimies, Pron oikeusapu, ay-jäsenyys
Publicerad 01.09.2022
Pros medlem har 25.8.2022 i Helsingfors hovrätt fått en exceptionellt stor ersättning för ogrundad upphävning av anställningsförhållande. Målet mellan Danske Bank och Pros medlem som anhängiggjorts vid Helsingfors tingsrätt redan år 2017 har till den delen slutförts. Domen har ännu inte vunnit laga kraft.
Sankaluurit ovat pöydällä.
Publicerad 31.08.2022
Pros rådgivning i ärenden om anställnings- och tjänsteförhållanden är stängd på torsdag och fredag på grund av personalutbildning.
Publicerad 17.06.2022
Fackförbundet Pro övergår till sommartider den 25 juni.
Lootholma hamn
Publicerad 16.06.2022
Som Pro-medlem kan du bo 40 procent billigare i Lootholma i Gustavs. Vare sig du väljer att bo i hus, tält, husbil eller i ett glampingtält får du rabatt för vistelsen i Pros sommarparadis.
Publicerad 07.06.2022
- Jag tackar alla tusentals medlemmar i ict-branschen, som envetet med en lång strejk orkat försvara branschens anställningsvillkor och trygga inkomstutvecklingen för dem med lägre lön,sägerr Fackförbundet Pros ordförande Jorma Malinen.
Publicerad 05.06.2022
Pro gav idag söndag 5.6.2022 ett nytt strejkvarsel till riksförlikningsmannen och Arbetsgivarna för servicebranscherna Palta. Strejken genomförs 20.6–3.7, om resultat inte uppnås i medlingen.
nainen istuu puistonpenkillä selin kameraan
Publicerad 31.05.2022
Sommaren kommer, härligt! Utom att det inte nödvändigtvis är det. Bristen på rutiner, prestationskrav, ensamhet och tummande på ekonomin är sådant som väcker till och med stor ångest hos många då den varma årstiden och semesterperioden närmar sig.
mies katsoo tietokoneen ruutua ja hieroo silmiään väsyneenä
Publicerad 30.05.2022
På många arbetsplatser jobbas det just nu intensivt i väntan på semestern. ProStoori berättar hur man kan återhämta sig tillräckligt från jobbvardagen och semestern.
Pro voitti jäsenen jutun korkeimmassa oikeudessa
Publicerad 25.05.2022
Pro vann tvisten om uppsägning av sin medlem. ISS Palvelut uppfyllde inte sin skyldighet att erbjuda arbete och hade inte sakligt och vägande skäl att säga upp arbetsavtalet.
Publicerad 09.05.2022
Medlingen i tjänstemännens arbetstvist i ict-branschen fortsätter lördag 14.5 klockan 13.00 på riksförlikningsmannens byrå.
Publicerad 08.05.2022
Medlingsbudet som gavs 6.5 löser inte de långvariga problemen i branschen och den erbjudna löneuppgörelsen höjer inte tillräckligt de lägsta lönerna i branschen. Därför har Pro förkastat medlingsbudet och varslat om ny strejk i branschen.
Publicerad 07.05.2022
Svarstiden för medlingsbudet i ict-branschen har på Pros begäran förlängts till i morgon söndag 8.5 klockan 19.00.
Valtakunnansovittelijan toimisto.
Publicerad 06.05.2022
Ett medlingsbud har getts i arbetstvisten i ict-branschen. Parterna svarar på det före klockan 16 i morgon 7.5.
Kuvassa tyhjä toimisto
Publicerad 06.05.2022
Medlingen i tjänstemännens arbetstvist i ict-branschen började idag 6.5 klockan 14.30 på riksförlikningsmannens byrå och den fortsätter ännu. Pro har bestämt att från nästa veckas måndag 9.5 betalas strejkbidrag för sju dagar i veckan.
Publicerad 05.05.2022
Medlingen i ict-branschens arbetstvist har pågått flera timmar idag torsdag under ledning av förlikningsman Jukka Ahtela. Medlingen fortsätter på riksförlikningsmannens byrå.
Kunta-alalla on alkanut lakko.
Publicerad 05.05.2022
Fackförbundet Jyty har inlett en strejk i kommunbranschen. Pro-medlemmar som arbetar i kommunbranschen inom tillämpningsområdet för Jytys avtal deltar också i strejken och Pro betalar strejkbidrag till dem.
Funderar du ännu hur du ska gå vidare?

Som medlem har du alla våra sakkunniga till ditt förfogande.

Kontakta oss, vi hjälper gärna!

Bli vår medlem redan i dag!

Du får alla förmåner och tjänster till ditt förfogande.

I medlemskapet ingår inkomstrelaterat arbetslöshetsskydd.