Hoppa till huvudinnehållet

Nyheter och ProTV

Nyheter och ProTV

Här ser du våra senaste nyheter på svenska. De flesta nyheter liksom ProTV är på finska och du kommer till dem genom att klicka på länken nedan.

Våra senaste nyheter på svenska

Du kan kanske vara intresserad av de här

Valtakunnansovittelijan toimisto Bulevardilla
Nyheter
Publicerad 09.05.2022
Medlingen i tjänstemännens arbetstvist i ict-branschen fortsätter lördag 14.5 klockan 13.00 på riksförlikningsmannens byrå. 
Nyheter
Publicerad 08.05.2022
Medlingsbudet som gavs 6.5 löser inte de långvariga problemen i branschen och den erbjudna löneuppgörelsen höjer inte tillräckligt de lägsta lönerna i branschen. Därför har Pro förkastat medlingsbudet och varslat om ny strejk i branschen.
Valtakunnansovittelijan toimisto Bulevardilla
Nyheter
Publicerad 07.05.2022
Svarstiden för medlingsbudet i ict-branschen har på Pros begäran förlängts till i morgon söndag 8.5 klockan 19.00.
Valtakunnansovittelijan toimisto.
Nyheter
Publicerad 06.05.2022
Ett medlingsbud har getts i arbetstvisten i ict-branschen. Parterna svarar på det före klockan 16 i morgon 7.5.
Kuvassa tyhjä toimisto
Nyheter
Publicerad 06.05.2022
Medlingen i tjänstemännens arbetstvist i ict-branschen började idag 6.5 klockan 14.30 på riksförlikningsmannens byrå och den fortsätter ännu. Pro har bestämt att från nästa veckas måndag 9.5 betalas strejkbidrag för sju dagar i veckan. 
Valtakunnansovittelijan toimisto Bulevardilla
Nyheter
Publicerad 05.05.2022
Medlingen i ict-branschens arbetstvist har pågått flera timmar idag torsdag under ledning av förlikningsman Jukka Ahtela. Medlingen fortsätter på riksförlikningsmannens byrå.
Kunta-alalla on alkanut lakko.
Nyheter
Publicerad 05.05.2022
Fackförbundet Jyty har inlett en strejk i kommunbranschen. Pro-medlemmar som arbetar i kommunbranschen inom tillämpningsområdet för Jytys avtal deltar också i strejken och Pro betalar strejkbidrag till dem.
Valtakunnansovittelijan toimisto Bulevardilla
Nyheter
Publicerad 05.05.2022
Medlingen i tjänstemännens arbetstvist i ict-branschen fortsätter den 5 maj på riksförlikningsmannens byrå.
Pro Goes Future -sarjassa haastatellaan Lasse Laatusta.
Nyheter
Publicerad 05.04.2022
Emeritus arbetsmarknadsdirektör Lasse Laatunen tror att vi kan befinna oss i historiens allvarligaste kris för arbetsmarknaden. Han bedömer att ett beteende likt UPM:s förfarande kan vara ett hot mot samhällsfreden.
Sankaluurit ovat pöydällä.
Nyheter
Publicerad 04.04.2022
Vår telefontjänst betjänar den här veckan 5.4–7.4 enligt en avvikande tidtabell på grund av utbildning för personalen.
Nyheter
Publicerad 03.04.2022
I universitetens kollektivavtalsförhandlingar har det idag uppnåtts ett förhandlingsresultat. Det kommer härnäst att behandlas i parternas förvaltningar. Vi informerar mera efter förvaltningsmötena.
Paperiteollisuuden neuvottelukunnan kannanotto
Nyheter
Publicerad 17.03.2022
Fackförbundet Pros förhandlingsdelegation för pappersindustrin fördömer skogsbolaget UPM:s beteende på arbetsmarknaden i hemlandet. Enligt pappersindustrins förhandlingsdelegation riskerar UPM med sitt eget beteende onödigt framtiden och arbetsplatserna för företaget som är mycket lönsamt.
nainen metsässä
Nyheter
Publicerad 09.03.2022
Känner du dig stressad? Redan 15 minuter i naturen, eller i en stadspark, mitt under din arbetsdag främjar din återhämtning.
minea pyykonen
Nyheter
Publicerad 08.03.2022
Pros direktör för servicesektorn Minea Pyykönen upplever att hon nu som 55-åring kan utnyttja all sin kompetens. Många i samma ålder som Pyykönen får däremot känna av diskriminering på arbetsmarknaden.
Kuvassa on tyhjä toimistokäytävä
Nyheter
Publicerad 08.03.2022
Rentav 25 arbetsplatser är i vågskålen i arbetspensionsbolaget Veritas. Bolaget inledde igår omställningsförhandlingar för att minska personalen. Personalrepresentanterna är mycket oroade över hur de anställda ska orka.
Sovintoesitys hyväksytty
Nyheter
Publicerad 02.03.2022
Förhandlingsresultat uppnåddes igår 1.3 för tjänstemännen i livsmedelsindustrin. Härnäst behandlas förhandlingsresultatet i parternas förvaltningar.
sopimusneuvottelutulos
Nyheter
Publicerad 01.03.2022
Igår 28.2 fick fem avtalsbranscher i Pro ett förhandlingsresultat. Nya kollektiv-, arbetskollektiv- och tjänstekollektivavtal såg dagens ljus inom industrin, servicebranschen och staten. Förhandlingsresultaten går härnäst till behandling i parternas förvaltningar.
Ihminen ojentaa käden toiselle avuksi
Nyheter
Publicerad 28.02.2022
Fackförbundet Pro donerar 120 000 euro för att stöda ukrainarna. Donationen delas ut av fyra olika hjälporganisationer. Pro utmanar också andra fackförbund och arbetsgivarorganisationer att stöda Ukraina.
neuvottelutilanne
Nyheter
Publicerad 18.02.2022
Fackförbundet Pros kollektivavtalsförhandlingar för tjänstemännen i livsmedelsindustrin fortsatte idag den 18 februari. I förhandlingarna har parternas målsättningar behandlats grundligt. Några helheter är ännu oavgjorda.
sydämenmuotoisia punaisia ilmapalloja
Nyheter
Publicerad 17.02.2022
Influencern Maiju Voutilainen, lyckofilosofen och forskaren Frank Martela samt president Tarja Halonen diskuterade om temat vänskap, arbetshälsa och arbetsliv under ledning av Pros expert i samhällspåverkan Maria Mäkynen.
kolme nuorta naista juttelee ja juovat kahvia sohvalla istuen
Nyheter
Publicerad 17.02.2022
Vänner är viktiga för alla. Ändå är det alarmerande många i Finland som upplever ensamhet. Interaktion och förmåga att lära känna andra kan man som tur öva även i vuxenåldern.
EU:n uusien meriliikennetoimien kustannusvaikutus osuu erityisen kipeästi Suomeen johtuen pitkistä etäisyyksistä ja talvioloista.
Nyheter
Publicerad 10.02.2022
Det är viktigt att Finland drar sitt strå till stacken så att EU:s klimatmål uppnås. Utsläppsminskningarna bör dock genomföras så att exporten eller arbetstagarna inte drabbas av en konkurrensnackdel på grund av Finlands nordliga läge och vinterförhållandena. Tilläggskostnaden som fartygens isförstärkningar och sjöfarten i isförhållanden medför ska kompenseras till fullt belopp, kräver näringslivet och fackföreningarna på bred front.
Vakuutusalan neuvotteluissa syntyi neuvottelutulos
Nyheter
Publicerad 07.02.2022
I försäkringsbranschens kollektivavtalsförhandlingar uppnåddes ett förhandlingsresultat. Till näst behandlas förhandlingsresultatet i parternas förvaltningar.
neuvottelutilanne
Nyheter
Publicerad 02.02.2022
Fackförbundet Pros och Livsmedelsindustriförbundets förhandlingar om nytt kollektivavtal för tjänstemännen i livsmedelsindustrin fortsatte idag onsdagen den 2 februari. Nästa förhandling är onsdagen den 8 februari.
Funderar du ännu hur du ska gå vidare?

Som medlem har du alla våra sakkunniga till ditt förfogande.

Kontakta oss, vi hjälper gärna!

Bli vår medlem redan i dag!

Du får alla förmåner och tjänster till ditt förfogande.

I medlemskapet ingår inkomstrelaterat arbetslöshetsskydd.