Hoppa till huvudinnehållet

Nyheter och ProTV

Här ser du våra senaste nyheter på svenska. De flesta nyheter liksom ProTV är på finska och du kommer till dem genom att klicka på länken nedan.

Våra senaste nyheter på svenska

Du kan kanske vara intresserad av de här

Lakkovahdit 1.2. Normetilla
Publicerad 01.02.2023
Pros tre dagars strejk på separat utvalda arbetsplatser i teknologiindustrin började idag 1.2 klockan 00.00. Stämningen vid strejkportarna har varit lugn och strejken håller bra.
Sankaluurit ovat pöydällä.
Publicerad 01.02.2023
Medlemstjänstens telefonlinjer och e-post är för tillfället hårt belastade. Vi beklagar situationen och gör vårt bästa för att arbeta igenom anhopningen.
Valtakunnansovittelijan toimisto Bulevardilla
Publicerad 31.01.2023
Medlingen i tjänstemännens arbetstvister i teknologiindustrin samt i planerings- och konsultbranschen fortsätter idag tisdagen den 31 januari.
Kemian alan työriidan sovittelu 30.1.2023 Bulevardilla
Publicerad 30.01.2023
Medlingen av tjänstemännens arbetstvist i kemiska branschen inleddes idag den 30 januari.
Publicerad 27.01.2023
Pro har varslat om en tre dagars arbetsnedläggelse den 13–15 februari 2023 i separat utvalda företag i kemiska industrin. Dessutom börjar övertidsförbud den 30 januari, som gäller alla tjänstemän som arbetar i branschen förutom tjänstemännen i textilvårdsbranschen.
tyhjä toimisto
Publicerad 26.01.2023
Strejken gäller de arbetsturer som börjar mellan fredag 10.2.2023 klockan 0.01 och måndag 13.2.2023 klockan 23.59. Den omfattar dem som arbetar i ekonomiförvaltningsbranschen och gör arbete som är i enlighet med ekonomiförvaltningsbranschens kollektivavtal.
Tyhjä toimisto
Publicerad 24.01.2023
Fackförbundet Pro har idag gett nya strejkvarsel i teknologiindustrin samt i planerings- och konsultbranschen. Planerings- och konsultbranschens strejker gäller arbete som görs för arbetsplats som omfattas av teknologiindustrins strejk. Arbetsplatserna som omfattas av strejken har separat listats i bilagorna.
Suunnittelu- ja konsulttialan työehtosopimusneuvottelut alkoivat
Publicerad 20.01.2023
Tilläggstiden gav heller inte en uppgörelse om optionsåret i livsmedelsbranschens kollektivavtal.
Valtakunnansovittelijan toimisto Bulevardilla
Publicerad 18.01.2023
Medlingen i teknologiindustrins samt planerings- och konsultbranschens arbetstvister börjar lördagen den 21 januari.
Kuvassa on tyhjä neuvotteluhuone.
Publicerad 17.01.2023
Kemiska branschen hade förhandlingar idag tisdagen den 17 januari. Som avslutning på förhandlingarna bröts såväl kemiska branschens som konsumtionsvarubranschens förhandlingar.
Publicerad 17.01.2023
Fackförbundet Pro har idag gett strejkvarsel i teknologiindustrin samt i planerings- och konsultbranschen. Planerings- och konsultbranschens strejk gäller arbete som görs till arbetsplats som omfattas av teknologiindustrins strejk. Strejken omfattar arbetsplatser som är listade i bilagan.
Kemian ja kulutustavara-alojen neuvotteluja käytiin viikolla 2
Publicerad 13.01.2023
Kollektivavtalsförhandlingarna i kemiska branschen och konsumtionsvarubranscherna skjuts upp. Orsaken är den utmanande förhandlingssituationen.
Kuvassa ihmiset käsistä käsistä kiinni
Publicerad 12.01.2023
Finns det på din arbetsplats en sakkunnig och kavat förtroendeman? Om du svarade ja, berätta oss mer om honom eller henne. Kanske just han eller hon belönas som årets förtroendeman i Pro.
Kuvassa elintarvikealan neuvottelijat 10.1.
Publicerad 11.01.2023
Fackförbundet Pro och arbetsgivarnas företrädare Livsmedelsindustrin inledde löneförhandlingarna för tjänstemännen i livsmedelsindustrin den 10 januari.
Kemian neuvotteluissa käsiteltiin tekstejä 5. tammikuuta 2023
Publicerad 05.01.2023
Kemiska branschens kollektivavtalsförhandlingar fortsatte i dag den 5 januari. I förhandlingarna behandlades lönehöjningar.
Kokoushuoneessa neuvotellaan
Publicerad 04.01.2023
Förhandlingarna om kollektivavtal för tjänstemännen i teknologiindustrin fortsatte i dag, men de avancerade just inte.
Puusepänteollisuuden työpaikka
Publicerad 04.01.2023
Förhandlingarna om lönehöjningar för tjänstemännen i snickeriindustrin börjar i januari. Förhandlingarna förs i en exceptionell situation, där löntagarnas köpkraft försämrats betydligt och konjunkturen håller på att svänga.
Kemian tes-neuvottelut 1.1.2023
Publicerad 02.01.2023
I kemiska branschens kollektivavtalsförhandlingar fick man igår på nyårsdagen texterna klara.
Metsäteollisuus
Publicerad 30.12.2022
Mekaniska skogsindustrins kollektivavtalsförhandlingar fördes på företagsnivå. Du får information om lönehöjningarna i de företagsspecifika avtalen genom att ringa Pros anställningsjour.
joulu
Publicerad 21.12.2022
I stället för att sända julhälsningar donerar Pro motsvarande summa, 3 000 euro, till föreningen we4you.
Sankaluurit ovat pöydällä.
Publicerad 21.12.2022
Dagen före julafton den 23 december svarar medlemstjänsterna, anställningsrådgivningen och Arbetslöshetskassan Pro i telefon till klockan 12. Medlemstjänsterna betjänar under mellandagarna klockan 9–12.
Monta ihmistä työskentelee toimistossa tietokoneilla
Publicerad 21.12.2022
Ict-branschens kollektivavtal sades upp så att det löper ut den 28 februari 2023 och förhandlingarna om nytt kollektivavtal inleds i januari.
Kaksi henkilöä neuvottelee tietokoneen äärellä.
Publicerad 20.12.2022
Förhandlingarna om nytt kollektivavtal för tjänstemännen i teknologiindustrin samt planerings- och konsultbranschen fortsatte igår måndag. Förhandlingar förs nästa gång i januari 2023.
Kemian tes-neuvotteluita jatketiin 17.12.
Publicerad 19.12.2022
Kemiska branschens kollektivavtalsförhandlingar fortsatte lördagen den 17 december. I förhandlingarna, som drog ut till kvällen, bearbetades texter.
Funderar du ännu hur du ska gå vidare?

Som medlem har du alla våra sakkunniga till ditt förfogande.

Kontakta oss, vi hjälper gärna!

Bli vår medlem redan i dag!

Du får alla förmåner och tjänster till ditt förfogande.

I medlemskapet ingår inkomstrelaterat arbetslöshetsskydd.