Hoppa till huvudinnehållet

Nyheter och ProTV

Nyheter och ProTV

Här ser du våra senaste nyheter på svenska. De flesta nyheter liksom ProTV är på finska och du kommer till dem genom att klicka på länken nedan.

Våra senaste nyheter på svenska

Du kan kanske vara intresserad av de här

Neuvottelijat istuvat neuvottelupöydän äärellä.
Nyheter
Publicerad 22.10.2021
Fackförbundet Pros kollektivavtalsförhandlingar för tjänstemännen i teknologiindustrin inleds med Teknologiindustrins arbetsgivare rf måndagen den 25 oktober.
Lapsi ja aikuinen, lumienkelit, talvi
Nyheter
Publicerad 20.10.2021
Med Pros medlemskort får du 40 procent rabatt på alla rumstyper i Levi Hotel Spa och Design Hotel Levi och därtill rabatt på spabiljettens pris.
jumppavälineitä matolla
Nyheter
Publicerad 19.10.2021
Nya fantastiska Online-gruppmotionscentret olo.fit erbjuder dig och din familj träning där du finns! Du kan delta i bekanta gruppmotions-, muskelstyrke- och fitnesstimmar då det passar dig bäst!
Pron mobiilisovelluksesta löydät edut, uutiset ja koulutukset
Nyheter
Publicerad 15.10.2021
Som medlem i Fackförbundet Pro njuter du av många förmåner och tjänster. Med mobilmedlemskortet använder du lätt alla dina förmåner. Om du ännu inte laddat ner applikationen, gör det i dag.
Hymyileva nainen laskettelee.
Nyheter
Publicerad 14.10.2021
Uthyrningen av liftkort till medlemsförmånspris upphör. Orsaken är beslutet av Suomen Hiihtokeskusyhdistys.
Ihminen kävelee pitkin tyhjää käytävää
Nyheter
Publicerad 14.10.2021
Försäkringsbolaget Fennia planerar våldsamma nedskärningar. Personalen chockades: Börjar samma rumba igen?
kolikoita ja seteleitä
Nyheter
Publicerad 08.10.2021
Fullmäktige för Fackföreningen Nousu har i dag fattat beslut om att Nousu ansluter sig som medlemsförening i Fackförbundet Pro från 1.1.2022. Nousus beslut sammanför finanssektorn och dess intressebevakning under samma tak.
Sankaluurit ovat pöydällä.
Nyheter
Publicerad 21.09.2021
Telefonlinjen till Pros medlemstjänster stänger onsdag 22.9 klockan 13 på grund av personalutbildning.
förberedelser inför förhandlingarna
Nyheter
Publicerad 09.09.2021
De kommande kollektivavtalsförhandlingarna kommer att bli tuffa. Men på Fackförbundet Pro är man glada över engagemanget från fältet – rätt beslut kräver information om hur anställda själva upplever sin arbetsvardag. Och vad de förväntar sig av framtiden.
MIehet tarkastelevat mittaa.
Nyheter
Publicerad 08.09.2021
Antalet visstids- och deltidsanställda arbetstagare har ökat kraftigt under det senaste året. Samtidigt har arbetslösheten ändå inte lättat. Antalet långtidsarbetslösa har ökat drastiskt.
Kannettava tietokone ja tabletti metsässä.
Nyheter
Publicerad 02.09.2021
Då sommarjobbet är slut lönar det sig att granska löneremsan och se om löneuppgifterna är i skick och att alla tillägg betalats korrekt. Kom också ihåg att be om arbetsintyg.
Sankaluurit ovat pöydällä.
Nyheter
Publicerad 02.09.2021
Telefonlinjen för jouren om anställnings- och tjänstevillkor stänger på torsdag klockan 12. Den är också stängd på fredag klockan 8.30–14. Orsaken är personalutbildning.
Ihmiset työskentelevät mikroskoopeilla.
Nyheter
Publicerad 26.08.2021
Sysselsättningen ökar nu snabbt i Finland, men arbetslösheten sjunker inte i samma takt. Det råder stora skillnader i utvecklingen mellan branscherna. Permitteringarna bland Pros medlemmar har klart minskat jämfört med situationen för ett år sedan.
Nainen makaa nurmella ja hymyilee.
Nyheter
Publicerad 11.08.2021
Semestern är över och du tar full fart till jobbet? Det går smidigt att återvända till jobbet efter semestern bara du förbereder dig och tar det lugnt i början. Den lilla trögheten går vanligen om inom ett par dagar.
Aikuinen nainen, puhelin, kesä
Nyheter
Publicerad 18.06.2021
Pro betjänar i sommar med begränsade öppettider.
Kuvassa näkyy iso kysymysmerkki
Nyheter
Publicerad 07.06.2021
Vi utvecklar medlemmarnas och de aktivas nätverkstjänst Proplus. Vi behöver din hjälp för det här arbetet. Svara på enkäten och påverka tjänstens utveckling.
Kvinna ser på klockan
Nyheter
Publicerad 17.05.2021
Löntagarcentralorganisationerna FFC, Akava och STTK uppmanar människor att ta coronavaccin genast när det är möjligt. Organisationerna förutsätter att arbetstagarna kan ta vaccinet under arbetstid utan inkomstbortfall.
Jorma Malinen mielenilmaisussa aktiivimallia vastaan.
Nyheter
Publicerad 26.03.2021
– Fackförbundet Pros krav den kommande förhandlingsomgången är ett nationellt kollektivavtal såväl för teknologiindustrin som för planerings- och konsultbranschen. Vi påminner om att arbetsfred kan uppnås endast via kollektivavtal, säger Pros ordförande Jorma Malinen.
Kuva: Shutterstock
Nyheter
Publicerad 10.03.2021
Jag vill att förbundet förhandlar anställningsvillkoren. Så svarade 94 procent av tjänstemännen i pappersindustrin och mekaniska skogsindustrin i Fackförbundet Pros enkät.
Ihmisjoukko kävelee eteenpäin.
Nyheter
Publicerad 08.03.2021
Coronaåret orsakade en stor ökning i antalet sökande och förmånsutgifterna för Arbetslöshetskassan Pro. Kassan lyckades hålla fast vid behandlingstidtabellen. De anställda var flexibla under undantagsförhållandena.
Mies kävelee yksin eteenpäin.
Nyheter
Publicerad 23.02.2021
Aktia inleder stora samarbetsförhandlingar, som omfattar över 400 personer. Rentav var åttonde anställd eller 100 personer kan mista sin arbetsplats.
Metsäkoneen pyörät
Nyheter
Publicerad 15.02.2021
– Det här är en allvarlig början till att förstöra den finländska avtalskulturen. Det är dessutom ett hårt slag mot vårt välfärdssamhälle, konstaterar Pros ordförande Jorma Malinen.
Kädet kokoavat palapeliä.
Nyheter
Publicerad 29.01.2021
Pros förvaltning har kompletterats med nya aktörer. Pros representantskap och styrelse fick nya ledamöter i och med fusionen i årsskiftet med Försäkringsmannaförbundet. Dessutom utsågs 342 medlemmar till Pros branschvisa förhandlingsdelegationer för den kommande fyraårsperioden.
Nyheter
Publicerad 04.01.2021
Pros medlemstjänster, arbetsgivarnas inkasseringsjour och arbetslöshetskassan svarar fram till den 8 januari i telefon vardagar klockan 9–12. 

 
Funderar du ännu hur du ska gå vidare?

Som medlem har du alla våra sakkunniga till ditt förfogande.

Kontakta oss, vi hjälper gärna!

Bli vår medlem redan i dag!

Du får alla förmåner och tjänster till ditt förfogande.

I medlemskapet ingår inkomstrelaterat arbetslöshetsskydd.