Hoppa till huvudinnehållet

Nyheter och ProTV

Nyheter och ProTV

Här ser du våra senaste nyheter på svenska. De flesta nyheter liksom ProTV är på finska och du kommer till dem genom att klicka på länken nedan.

Våra senaste nyheter på svenska

Sinua voisi kiinnostaa etenkin nämä

Aikuinen nainen, puhelin, kesä
Nyheter
Publicerad 18.06.2021
Pro betjänar i sommar med begränsade öppettider.
Kuvassa näkyy iso kysymysmerkki
Nyheter
Publicerad 07.06.2021
Vi utvecklar medlemmarnas och de aktivas nätverkstjänst Proplus. Vi behöver din hjälp för det här arbetet. Svara på enkäten och påverka tjänstens utveckling.
Kvinna ser på klockan
Nyheter
Publicerad 17.05.2021
Löntagarcentralorganisationerna FFC, Akava och STTK uppmanar människor att ta coronavaccin genast när det är möjligt. Organisationerna förutsätter att arbetstagarna kan ta vaccinet under arbetstid utan inkomstbortfall.
Jorma Malinen mielenilmaisussa aktiivimallia vastaan.
Nyheter
Publicerad 26.03.2021
– Fackförbundet Pros krav den kommande förhandlingsomgången är ett nationellt kollektivavtal såväl för teknologiindustrin som för planerings- och konsultbranschen. Vi påminner om att arbetsfred kan uppnås endast via kollektivavtal, säger Pros ordförande Jorma Malinen.
Kuva: Shutterstock
Nyheter
Publicerad 10.03.2021
Jag vill att förbundet förhandlar anställningsvillkoren. Så svarade 94 procent av tjänstemännen i pappersindustrin och mekaniska skogsindustrin i Fackförbundet Pros enkät.
Ihmisjoukko kävelee eteenpäin.
Nyheter
Publicerad 08.03.2021
Coronaåret orsakade en stor ökning i antalet sökande och förmånsutgifterna för Arbetslöshetskassan Pro. Kassan lyckades hålla fast vid behandlingstidtabellen. De anställda var flexibla under undantagsförhållandena.
Mies kävelee yksin eteenpäin.
Nyheter
Publicerad 23.02.2021
Aktia inleder stora samarbetsförhandlingar, som omfattar över 400 personer. Rentav var åttonde anställd eller 100 personer kan mista sin arbetsplats.
Metsäkoneen pyörät
Nyheter
Publicerad 15.02.2021
– Det här är en allvarlig början till att förstöra den finländska avtalskulturen. Det är dessutom ett hårt slag mot vårt välfärdssamhälle, konstaterar Pros ordförande Jorma Malinen.
Kädet kokoavat palapeliä.
Nyheter
Publicerad 29.01.2021
Pros förvaltning har kompletterats med nya aktörer. Pros representantskap och styrelse fick nya ledamöter i och med fusionen i årsskiftet med Försäkringsmannaförbundet. Dessutom utsågs 342 medlemmar till Pros branschvisa förhandlingsdelegationer för den kommande fyraårsperioden.
Nyheter
Publicerad 04.01.2021
Pros medlemstjänster, arbetsgivarnas inkasseringsjour och arbetslöshetskassan svarar fram till den 8 januari i telefon vardagar klockan 9–12. 

 
Nyheter
Publicerad 17.12.2020
Fackaktiva Catharina Haglund har alltid haft en drivkraft att vilja utvecklas och ta på sig nya ansvarsområden. Den aktiva fritiden fylls med allt från fackföreningsverksamhet till friluftsliv och läsning.
Nyheter
Publicerad 10.12.2020
Telefonlinjen till rådgivningen i frågor om anställnings- och tjänsteförhållanden är stängd torsdagen den 10 december på grund av personalens utbildning.
Kokenut työntekijä katselee tulevaisuuteen.
Nyheter
Publicerad 01.12.2020
Förhandlingarna om åtgärder för att höja sysselsättningsgraden bland över 55-åringar har avbrutits och arbetsmarknadsorganisationerna kommer inte att lägga fram ett gemensamt förslag för regeringen. Löntagarcentralorganisationerna STTK, FFC och Akava konstaterade att förhandlingarna slutat resultatlösa.
Kuva: Shutterstock
Nyheter
Publicerad 24.11.2020
Nu kan man ansöka om PHT:s kurser och Pysyvään muutokseen-kurser för vuxna som börjar i januari–april 2021 samt kurser för familjer under vintersemestrar och påsk.
Nyheter
Publicerad 20.11.2020
Postningen av Pros stickade ansiktsmasker har inletts. De första 10 000 maskerna åker iväg fredag 27.11.
Nesteen henkilöstöedustajat kuvattiin Porvoossa. Takarivissä Petri Lehtinen, Sami Ryynänen, Risto Kalliojärvi, Heikki Harju, Harri Järvelin sekä eturivissä Timo Roivas, Kimmo Aho, Annika Rintamäki, Jussi Pasala, Pirjo Saikkonen, Pirkko Takkinen
Nyheter
Publicerad 20.11.2020
De personalrepresentanter inom Neste, som deltog i samarbetsförhandlingarna ser att förhandlingarna som behandlade en alltför stor helhet ledde till ytterst små förändringar, som kunde anses vara skenbara. Det ligger en stor fara i att tappa bort kritisk kunskap inom produktion och säkerhet.
Nyheter
Publicerad 13.11.2020
I augusti valdes det hundra ledamöter till representantskapet och idag sammankom representantskapet till sitt första ordinarie möte i Majvik i Kyrkslätt.  Representantskapet valde förbundets styrelse och suppleanter till styrelsen.
Nyheter
Publicerad 13.11.2020
Till Fackförbundet Pros ordförande för perioden 2020–2024 valdes Jorma Malinen. Han var ordförande även föregående fyraårsperiod 2016–2020. Valet gjordes av Pros representantskap som sammankommit idag den 13 november.
Nyheter
Publicerad 12.11.2020
Pros nya representantskap sammankommer till sitt första möte fredagen den 13 november.
Meyerin telakalla Turussa valmistuu risteilijöitä.
Nyheter
Publicerad 10.11.2020
– Situationen är beklaglig såväl för företaget som avstår från sakkunniga som för personalen, säger Fackförbundet Pros ordförande.
Nyheter
Publicerad 06.11.2020
– Vi är nog besvikna här, berättar huvudförtroendemannen från stålfabriken i Torneå.
DNA:n luottamusmies Katja Komeza, pääluottamusmies Mika Oja ja henkilöstöjohtaja Marko Rissanen vastaanottivat tasa-arvopalkinnon Pron toimistolla Helsingin Kalasatamassa.
Nyheter
Publicerad 02.11.2020
– Med priset vill vi lyfta fram gott samarbete och bra exempel från arbetsplatser. I år belönar vi DNA för förtjänstfull jämställdhetshandling, som främjar sammanjämkning av familj och arbete, konstaterar ordförande Jorma Malinen från Pro.
Nyheter
Publicerad 22.10.2020
- Pro har länge försökt lösa tvisten i Suomen Kotidata genom att förhandla med företaget. Ännu våren 2020 blev vi i den uppfattningen efter diskussioner med företagets direktör Pekka Kantola, att en uppgörelse hittas för våra medlemmars situation, berättar ict-sektorns direktör Antti Hakala från Fackförbundet Pro.
Kuva: Aila Juola
Nyheter
Publicerad 21.10.2020
– Det är ofta andra än ledarna själva som får svara för ledningens fel, konstaterar mediebranschens ansvariga branschombudsman Mikko Honkanen från Pro.
Funderar du ännu hur du ska gå vidare?

Som medlem har du alla våra sakkunniga till ditt förfogande.

Kontakta oss, vi hjälper gärna!

Bli vår medlem redan i dag!

Du får alla förmåner och tjänster till ditt förfogande.

I medlemskapet ingår inkomstrelaterat arbetslöshetsskydd.